Ezer év konyhaművészete műanyagból

Rendkívüli népszerűségnek örvendenek Kínában az ételmúzeumok, amelyek a kulináris élvezetek mellett történelmi leckét is kínálnak a látogatóknak.

Madárfészekleves, egészben főtt medvetalp, buddhista vegetáriánus ételek - az ételmúzeumokban igazi különlegességnek számító vagy történelmi jellegű ételek sorával találkozhat a látogató. Az ilyen múzeumokból a hatalmas érdeklődés miatt egyre több van az országban, így a közép-kínai Csengtuban és Kajfengben vagy a kelet-kínai Hangcsouban.

Ételek műanyagból

A hangcsoui nyújtja a legnagyobb volumenű kiállítást: a tárlaton az elmúlt ezer év konyhaművészetének alakulását követhetik a látogatók, egyes történelmi periódusoknak, mint például a Csing- vagy a Szung-dinasztiák korának kiemelt jelentőséget szentelve.
Az ételek mindegyikét külön tányéron "szolgálják fel" a kiállítási termekben, azok ugyanakkor nem ehetők, az eredeti receptek alapján elkészített fogások műanyagból mintázott változatai. Az ételek mellett részletes leírás és történelmi háttér is olvasható a mellettük elhelyezett tájékoztatókon.

A hangcsoui tárlat különlegessége a Csing-dinasztia korabeli költő, Jüan Mej által összeállított eredeti szakácskönyv, valamint annak alapján egy korabeli fejedelmi lakoma imitálása.

A látványtól akaratlanul is megéhező látogatók a múzeummal egybekötött étteremben a kiállított ételek szinte mindegyikét kipróbálhatják, annak menüjén több száz fogás található. A múzeum emellett főzőtanfolyamokat, családi foglalkozásokat is kínál, hétvégente pedig élelmiszervásárral is bővíti kínálatát.

Forrás: MTI


Horvátország könnyít a határátlépésen

Horvátország könnyít a határátlépésen 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Zagorje – Horvátország zöld szíve

Zagorje – Horvátország zöld szíve 

Természeti szépségek, történelmi látnivalók és gasztronómiai élvezetek karnyújtásnyira.
Török öröm: ütős vendégszámokkal indította 2025-öt a mediterrán ország

Török öröm: ütős vendégszámokkal indította 2025-öt a mediterrán ország 

Eddig soha nem látott eredményekkel indították az idei turisztikai szezont.
Jelentősen szigorítják a határellenőrzést a németek

Jelentősen szigorítják a határellenőrzést a németek 

Ezúttal nem a száj- és körömfájásjárvány terjedésének megfékezése az ok – másról van szó.
Elege van a turistákból sok helybélinek a Kanári-szigeteken

Elege van a turistákból sok helybélinek a Kanári-szigeteken  

A helyi hatóságok adatai szerint az idén rekordszámú látogató árasztotta el a Kanári-szigeteket.
Szlovák határellenőrzés: továbbra is érvényben a szigorítás

Szlovák határellenőrzés: továbbra is érvényben a szigorítás 

Még egy hónapig azok a szabályok érvényesek, amelyek április 7-én kerültek bevezetésre.
Interaktív kalandtúrák indulnak Bécsben

Interaktív kalandtúrák indulnak Bécsben 

A fiatalokat megcélzó túra fő célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék az osztrák fővárost.
Görögország: szigorúbb szabályok a lakóautósoknak

Görögország: szigorúbb szabályok a lakóautósoknak 

Görögország szigorította a lakóautókra vonatkozó szabályozásokat, ami felháborodást váltott ki a lakóautós közösség körében.
Régi-új szakemberrel bővült Dubaj magyarországi képviselete

Régi-új szakemberrel bővült Dubaj magyarországi képviselete 

Bővül a Dubai Department of Economy and Tourism (DET) magyarországi képviselete.
Szűkítik a Mount Everestre induló mászók körét

Szűkítik a Mount Everestre induló mászók körét 

Az utóbbi években több kritika érte Nepált, hogy túl sok engedélyt ad ki sokszor tapasztalatlan túrázóknak is – ezért most jön a szigorítás.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.