hirdetés
hirdetés

Felújítás miatt bezárják a Nyugati pályaudvart

A MÁV a Nyugati pályaudvar felújítását tervezi, de a munkálatok megkezdésének időpontjáról még nem született végleges döntés - közölte a vasúttársaság az MTI megkeresésére pénteken. Előzőleg az Indóház vasúti magazin weboldala arról számolt be, hogy június végétől július elejéig két hétre bezárják a Nyugati pályaudvart.

hirdetés

Az Indóház internetes oldala azt írta pénteken, hogy a Nyugati pályaudvar teljes területén vágányzár lesz június 22. és július 6. között. A portálon az olvasható, hogy az egész állomást kizárják a forgalomból, vágányfelújítást, felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást végeznek, és nemcsak az állomási vágányokon dolgozhatnak, hanem a Ferdinánd híd és a városligeti elágazás környékén is.

A MÁV az MTI megkeresésére ugyancsak pénteken közleményben tudatta, hogy a Nyugati pályaudvar karbantartása szerepel a vasúttársaság éves karbantartási tervében, ezért az igényt a vágányzárra már több mint egy éve leadták a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.-nek.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy csak később döntenek arról, mikor kezdődjön a felújítás, "figyelembe véve a vasúti közlekedés várható forgalmi helyzetét és az utasforgalmi igényeket". Hozzátették: az utasok számára fontos információkról a vasúttársaság "a szabályoknak megfelelően, kellő időben részletes tájékoztatást ad".

Kitértek arra is, hogy a tervezett munkákkal megszüntethetők a pálya állapota miatt elrendelt sebességkorlátozások, csökkenhetnek a forgalmi zavarok, fennakadások, és javulhat az utaskiszolgálás is.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk