hirdetés
hirdetés

Gyors és sikeres sztrájk az Easyjetnél

Az Easyjet légiutas-kísérői igen hamar ki tudták harcolni a béremelést.

hirdetés

A légitársaságoknál szervezett sztrájkok a legtöbb esetben a nagy forgalmú időszakokra, vagyis a karácsony-újév, illetve nyári szabadságok idejére esnek, hiszen ilyenkor a leghatásosabbak.

Így volt ez az Easyjet légiutas-kísérőinek sztrájkjával, akik a megmozdulásukat az angol United szakszervezettel közösen hirdették meg, és mindössze három nap alatt, pozitív eredménnyel be is fejezték. Az angol fapados légi szállító hajózó állományú beosztott utaskísérői a 4,1 százalékos, az állomány vezetői (a hosszú távú vezető légiutas-kísérők) az 5,1 százalékos emelést szinte azonnal megkapták.

A dolog érdekessége, hogy mindkettőt ez év január 1-jétől visszamenőleg érvényesítették, és még augusztusban átutalják részükre. A szakszervezet kiemelte, hogy az Easyjet egy rendkívül jól gazdálkodó, jelentős profitot termelő cég, a bevételekből telik a kérések teljesítésére, az utasoknak pedig tartoznak annyival, hogy nem teszik tönkre a sztrájk elhúzódása miatt a megérdemelt pihenésüket.

Végül 52 százalék igen és 48 százalék nem szavazattal elfogadta a menedzsment a béremelést, azzal az előzetes kikötéssel, hogy amennyiben a szavazás pozitív eredményt hoz, a kabinszemélyzet azonnal, még aznap felveszi a munkát, ami meg is történt, és ezzel le is zárult a munkabeszüntetési akció.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk