Hetvenöt éve a csúcson

Idén 75 éve, hogy megnyitotta kapuit a vendégek előtt hazánk legmagasabban – 957 méteren – fekvő hegyvidéki szállodája, a Hunguest Grand Hotel Galya a Felső-Mátrában. A négycsillagos hotelben pénteken, a jubileumi megemlékezés zárásaként  partnertalálkozót tartottak. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ünnepi esemény a Mátrai Visszhangok Vegyes Kar hangversenyével kezdődött, melynek tagjai Kodály Zoltán műveiből szólaltattak meg néhányat. Ezt követően Szabó Katalin szállodaigazgató köszöntötte a találkozó részvevőit és hangsúlyozta, hogy az elmúlt 75 évben ez a szálloda folyamatosan működött a vendégek nyugalmát, pihenését szolgálva. Az utóbbi időszakban a családok, a gyermekek kényelmét jelentős fejlesztéseket valósítottak meg. Emellett a konferenciaturizmust is fejlesztették, ideális feltételeket teremtve a csapatépítő programokban résztvevőknek. Megnyitották a Kodály Emléktermet, ahol látható az a zongora, amelyen egykor a mester is játszott. A szálloda wellness-részlege is bővült, valamint szabadtéri medencét is nyitottak.

Ismert emberek a Grand Hotel Galyában

Ünnepi beszédében Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója azt méltatta, hogy Magyarországon kevés olyan nagymúltú szálloda működik, mint a négycsillagos Grand Hotel Galya, amelyre méltán büszkék. Az itt dolgozók igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy teljesítsék a vendégek elvárásait. A hotel népszerűségét bizonyítja, hogy az elmúlt 75 évben sok ismert kiválóság fordult meg itt. Így például Kodály Zoltán, Kossuth-díjas zeneszerző rendszeresen visszatért és sokat komponált itt, illetve Tolnay Klári Kossuth-díjas színművész, aki egy korabeli magyar film szereplőjeként Galyatetőn forgatott. Ezeket a megmaradt régi fotók őrzik.



A vezérigazgató a továbbiakban arról szólt, hogy hazánkban növekszik a négy- és ötcsillagos szállodák jelentősége a külföldiek körében. Bár az utóbbi években a gazdasági válság következtében komoly erőfeszítésekbe került ezeket működtetni, mégis arra törekedtek, hogy ebben a helyzetben is méltó módon képviseljék Magyarországot. Rámutatott, hogy emellett fontos a belföldi vendégek fogadása és ellátása is. Ebben élen jár a Grand Hotel Galya, amely minden évszakban élményeket kínál az odaérkezőknek. Köszönetet mondott a partnereiknek, akik segítették a munkájukat, és a további időszakra is az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Rámutatott, hogy Magyarországnak fontos gazdasági ága a turizmus, és ennek a fejlesztése a jövőben is lényeges marad.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.