hirdetés
hirdetés

Két hölgy kezében volt az utasok élete az El Al gépén

Az El Al légitársaságnál nem panaszkodhat senki a női egyenjogúságra: a minap egyik járatukon nő volt nemcsak a pilóta, hanem a másodpilóta is. 

hirdetés

A beosztásban egy utolsó pillanatban beállt változásnak köszönhetően találta magát együtt Smadar Schechter pilóta és Merav Schwartz első tiszt a Tel Avivból a ciprusi Larnaca felé tartó járat pilótakabinjában múlt hét csütörtökön, január 21-én. A 44 éves Schechter, a Ynetnek elmondta, hogy a körülmények váratlan egybeesése miatt került egy repülőútra kolléganőjével és nem előre tervezett döntés volt összepárosításuk. “Járatot kellett változtatnom és csak akkor fedeztem fel, hogy Meravval kerültem össze, amikor kiértem a reptérre. Természetesen mindketten nagyon izgatottak lettünk.”

Pilótanők a fülkében (Fotó: El Al)
Pilótanők a fülkében (Fotó: El Al)

Az egész légitársaság lelkes elismeréssel nyugtázta az eseményt, a kollégák gratulációjukkal árasztották el a hölgyeket. “Nagyszerű érzés, hogy az El AL minden részlege dicsér minket és lelkesedést tanúsít irántunk.” – nyilatkozta Schechter kapitány. 

A felszállás előtt az utasokat is tájékoztatták a történelmi pillanatról, akik a bejelentést tapsviharral fogadták. Habár a két hölgy új fejezetet írt az El AL történelmében, addig az izraeli légierő immár 20 éve foglalkoztat nőket. Alice Miller volt az, aki ledöntötte a nemek közötti megkülönböztetés korlátját, amikor 1994-ben a Legfelsőbb Bírósághoz folyamodva kiharcolta jogát, hogy beiratkozhasson az Izraeli Légierő pilóta képzésére. A hadsereg tájékoztatása szerint 2014-ig összesen 38 nő szerzett pilótaképesítést.

 

(forrás: Times of Israel / Szombat.org)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk