hirdetés
hirdetés

Kezdődhet a Ferenciek tere átépítése

Jövő héten elkezdődhet a Ferenciek tere, valamint a Március 15. tér déli részének átépítése - mondta Puskás András (Fidesz-KDNP) V. kerületi alpolgármester az MTI-nek.

hirdetés

Tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárásban már kihirdették a győztes konzorciumot, azonban a fellebbezési határidők még nem jártak le. Amennyiben jövő hét elején alá tudják írni a kivitelezői szerződést, a következő nap már megkezdődhetnek a munkálatok.
A Ferenciek terén megújul a tér, átalakítják a forgalmi rendet, a buszokat a középső sávokba vezetik, kiváltják az aluljárót, és mindenütt felszíni gyalogos kapcsolatokat létesítenek. A Március 15. tér déli szakaszán új fel- és lehajtót alakítanak ki az Erzsébet hídra.
Az alpolgármester szerint a Március 15. téri forgalmi rend megváltoztatása az "Achilles-sarka" az egész főutcaprojektnek. Kifejtette: már a beruházás első ütemében is leszögezték, hogy nem csupán átépített utcákat szeretnének a belvárosban, hanem forgalomtechnikai változásokat is.
Puskás András az első ütemmel összefüggésben nonszensznek nevezte, hogy a Kecskeméti utca-Ferenciek tere útvonalon a forgalomszámlálási adatok alapján óránként több ezer autó közlekedett. Ezeknek semmi dolga nem volt a belvárosban, csak megszokták, hogy arra, az Erzsébet hídon keresztül kell Budára menni - jegyezte meg, hozzátéve, hogy ezt már sikerült megszüntetni.
A változásokat követően csökkent az Irányi utca és a Ferenciek terei Y aluljáró forgalma, a most induló beruházásban pedig utóbbit kiváltják majd. Ezzel párhuzamosan további parkolóhelyeket is kialakítanak ebben a térségben.
Az alpolgármester leszögezte: szó nincs arról, hogy kizárták volna a belvárosból az autósokat. Szavai szerint nem sétálóutcákat akartak építeni, ezért az utak, épületek megközelíthetők maradtak, és lehet parkolni is, de csak annak van értelme bemenni a területre, akinek valóban ott van dolga. Kitért arra is, hogy a beruházások járulékos haszna, hogy jobb a levegő minősége és kevesebb a zaj, amit a lakók is pozitívan élnek meg.
Szólt arról is, hogy az utcafejlesztések maguk után vonták a magánbefektetők érdeklődését is, akik minőségi épületfelújításokkal csatlakoztak, emellett rengeteg új üzlet, vendéglátóhely és több topkategóriás étterem nyílt. Jelezte: a kerület jelenleg egy kereskedelmi felmérést készít, amelynek nyomán utcabrand-stratégiát fog kidolgozni. Ez lendületet ad majd ahhoz is, hogy a belváros visszaszerezze régi fényét - tette hozzá.
Az alpolgármester beszélt arról is, hogy évről évre 200 millió forinttal támogatják a társasházak felújítását. A kerületben nagyjából 700 társasház van, s minden évben 200 győztest hirdetnek. Megjegyezte: a lakóközösségek lépésről lépésre haladnak, 4-5 év alatt a közműhálózat felújításától eljutnak a külső homlokzatig.
Közölte, hogy az önkormányzat fontos céljának tartja a lakosság visszavonzását, ezt szolgálják a felújítások és a jól kiépített szociális háló is. A korábbi években több ezer fővel csökkent a belvárosi lakosság - mutatott rá -, ami noha természetes minden nagyvárosban, szeretnék visszafordítani a folyamatot.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Jól hangzik az alpolgármester dumája, de az autósok nem szórakozásból járnak(jártak az Erzsébet hídon! Budapest úthálózata determinálja, hogy a hidakon lehet
átjutni a budai oldalra! Lehet befolyásolni az út nehezítésével és akkor tényleg máshová kényszerülnek az autósok, akik ezáltal hosszabb utat lassabban több benzin
és kipufogó gát felhasználásával és levegőbe juttatásával juthatnak el céljukhoz. Hangzatosak a magánbefektetőkről jelzett információk, csak a fele seigaz! Nézzük
meg a Kossuth Lajos utcát, azüzletek 30 %-a üresen piszkos portállal hirdeti, hogy halott a hely! Ha kis esze lenne az V.kerületnek, akkor költenének rá egy kis pénzt és
színes fóliákkal díszítenék a portálok üvegeit, a befolyt iparűzési adóból pl.! akkor a turistáknak nem tünne fel annyira legalább a gazdasági agónia!
Beszéljen az alpolgármester inkább a volt IBUSZ palotáról, a Párizsi udvarról, meg az eladott idegenforgalmi múzeumról, amit az SCD-nek nyomattak ki nagyon szolid
áron!!!! Az SCD mint tudjuk azóta csődbe ment. Vajon kifizették a vételárat, vagy még azt se?
#
Pedig ezk az ingatlanok szervesen kapcsolódnak a Ferenciek teréhez! Azt vizsgálta valaki, hogy milyen költséggel fog járni a többi hídra terelt magasabb forgalom miatt a
hamarabbi elhasználódás! Lásd a Margit híd felújítási költségét!
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk