hirdetés

Ki legyen az Év mentes séfje?

Nevezési határidő: január 31. Február 21-én pedig kiderül a budaörsi METRO Gasztroakadémián, ki kapja ezt az előkelő címet.

hirdetés

A METRO Gasztroakadémia ad otthont a Csak a Mentes magazin által szervezett Az Év mentes séfje 2023 szakácsversenynek. A versenyre amatőr kategóriában 2023. január 31-ig lehet jelentkezni, míg a profi szakácsok február 3-ig regisztrálhatnak. A döntőt – két selejtezőt követően – február 21-én rendezik a METRO budaörsi gasztronómiai tudásmegosztó központjában.

 

A versenyen a profi és amatőr kategóriában induló versenyzők adott alapanyagokból készítenek fogásokat, amelyeket professzionális zsűri értékel. Az idei verseny abban különbözik a korábbiaktól, hogy az eddig online rendezett selejtezők – saját receptek felhasználásával – is élesben folynak.

Az egyedülálló kezdeményezést 2018-ban az az igény hívta életre, hogy a magas gasztronómiai igényességgel készített cukor-, laktóz-, tojás-, és gluténmentes ételek egyenrangú elbírálásban részesüljenek; a veganizmus elvárása a fair play jegyében került a kiírásba, hiszen nem lehet a húsos és a húsmentes fogásokat egy kalap alá venni az értékeléskor.

„Szeretnénk, ha mind többen lennének tisztában azzal, hogy a mentes étkezés nem egyenlő a lemondással, sőt, új gasztronómiai lehetőségek egész tárháza nyílik meg a mentes étrendet folytatók előtt”, mondta  Herczeg Andrea, a szervező Csak a Mentes főszerkesztője.

A kiválóan felszerelt METRO Gasztroakadémia tankonyhája ideális helyszínt kínál a program lebonyolítása számára. A nagyvállalat szívesen áll be a speciális étrendekkel foglalkozó, jövőbe mutató kezdeményezések mögé; az Év Mentes Séfje versenyt a helyszínen kívül a vendéglátóipar számára fejlesztett, magas minőségű alapanyagokkal és eszközökkel, valamint zsűritag delegálásával és díj felajánlásával is támogatja.

A mentes étrendet követők speciális igényeik miatt ugyan kiszorulnak számos étterem vendégköréből, ám egyre inkább érzékelhető a tendencia, hogy a mentes alternatívát is kínáló vendéglátóhelyek üzletileg fenntarthatóbbak, és új vendégekre tesznek szert. Ezért ez az elismerés ezért különleges rangot jelent, mely az étterem jövőbe mutató ambícióiról is tanúskodik!

Minden további info és jelentkezés: ITT

 

(forrás: METRO / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk