hirdetés
hirdetés

Kitiltják a randalírozókat a British Airways járatairól

Újszerű határozatot fogadott el a British Airways, melynek bevezetését több európai légitársaság vezetése is fontolgatja.

hirdetés

A British Airways járatain a korábbi rendőrségi eljárások adatai alapján nyilvántartásba veszik az összes, levegőben provokatívan viselkedő, hangoskodó vagy a repülést más módon zavaró, esetleg a személyzetet provokáló, legtöbbször ittas utasokat, és egyszerűen kitiltják őket a járataikról.

Az ilyen utasok jó része futballhuligánokból áll, akik folyamatosan kísérik az angol válogatott vagy klubcsapatokat hazai vagy külföldi mérkőzéseikre, és többnyire a levegőben is botrányosan viselkednek. A cég feldolgozta azon rendőrségi adatokat is, melyeket a külföldi, többnyire EU-tagállamok bocsátottak rendelkezésükre brit állampolgárok rendzavaró fedélzeti magatartásairól. Azt, hogy az intézkedés nagyon is szükséges volt, az elmúlt és a jelenlegi év statisztikái is bizonyítják. Míg tavaly száz alatt volt az incidensek száma, addig ez évben már a 114-et is meghaladta.

Idén azonban már nem csak a labdarúgó-mérkőzésekre, de a szabadságra utazók körében is jelentősen emelkedett a botrányt okozók száma. Emiatt például augusztusban meg kellett szüntetni az ibizai járatokon a vámmentes alkoholárusítást. Az angol megoldást az EU is pártfogolja és javasolja, hogy az egyes államok légitársaságai – szintén a saját rendőrségi adataik alapján – hasonlóan járjanak el.

Veér Jenő
a szerző cikkei

(forrás: Luchtvaart Nieuws)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk