hirdetés
hirdetés

Közlekedési Múzeum nyílik Szentendrén

Húsvéthétfőtől ismét látogatható Szentendrén az egykori kocsiszín ma már műemléki épületében a Városi Közlekedési Múzeum - közölte a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Az ötezer négyzetméteres kiállítótérben közel 70 jármű és állandó kiállítás várja az érdeklődőket. A járművek között van a tavaly 125 éves jubileumát ünneplő HÉV-közlekedés egyik első gőzmozdonya, a 100 évvel ezelőtti Budapest városképet meghatározó villamosai, az utolsó magyar gyártmányú metrószerelvény egy tagja is. A többségében közel 100 éves járműveket korhűen felújították, nagy részükre fel is szállhatnak a múzeumba látogatók.

A járműveken túl a múzeum egyedülálló fotótablókkal és tárgyi emlékekkel 180 évnyi budapesti közlekedéstörténetet mutat be az 1832-ben elindított omnibuszközlekedéstől kezdődően.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk