hirdetés
hirdetés

Közvetlen járat Kambodzsából Indiába

Megállapodás született arról, hogy a világjárványt követően beindítják a két ország között a légi összeköttetést.

hirdetés

Thong Khon,  a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztere tárgyalásokat folytatott India újonnan kinevezett nagykövetnőjével, Devyani Uttam Khobragade-del. Megállapodtak a két ország közötti közvetlen légi összeköttetés beindításáról a COVID utáni időszakban.

A két ország közötti, hosszú időre visszanyúló kulturális és vallási kapcsolatoknak köszönhetően a koronavírus járványt megelőző  időszakban egyre nőtt az Indiába látogató vallási turisták száma. Kérték az indiai kormányt, hogy vallási turizmussal foglalkozó csomagok növelésével tegyék lehetővé, hogy még több kambodzsai látogathasson Indiába.

Angkor
Angkor

Az indai fiatalok körében is óriási az érdeklődés Kambodzsa iránt,  főként Angkort és az ősi khmer templom együtteseket látogatják.

A közvetlen járat beindítását egy 2002-ben aláirt légügyi egyezmény alapján a múlt évre tervezték, de a pandémia megjelenése miatt miatt az időpont tolódott. Jelenleg csak átszállással lehet Indiáiba eljutni Szingapúr, Dél-Korea, Malajzia vagy Dubai érintésével. Így az utazás a legjobb esetben is  legalább 6 órát vesz  igénybe.

2020-ban 12.869 indiai látogatott Kambodzsába ami 80,2 százalékos visszaesést jelent 2019-hez képest amikor a látogatók száma elérte a 65,077 főt, mondta el a hírrel kapcsolatban Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai