Kulináris barangolás Ausztriában

Budapesten mutatkozott be három osztrák tartomány, Stájerország, Karintia és Alsó-Ausztria az utazási irodásoknak, akik a három régióra vonatkozóan a Neckermann ajánlatait is megismerhették. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Steiermark Tourismus magyar piacért is felelős vezetője, Stefan Ettl elmondta, a tartományból 12 szálloda is bekerült az utazásszervező idei téli árualapjába. Kiemelte, hogy különleges időszak a tartományban az advent, hagyományosan sok helyen tartanak adventi vásárokat. Kiemelte a graz-i rendezvényt, amelynek különlegessége, hogy jégből egy jászol is készül minden évben. A stájer hangulatot zárásként egy kis videóval illusztrálta:

{youtube|id=GS008J2KV_w}

Karintia idei újdonságairól Bernhard Wappis beszélt a Karintiai Idegenforgalmi Hivatal képviseletében. Kiemelte, ausztria legdélebbi vidékén kiemelt szerep jut a víznek télen-nyáron egyaránt. Az itt található számos tó nagy része befagy, ami a síelésen túl további téli sportolási lehetőségeket kínál a vendégeknek. Lehet korcsolyázni, sífutni, szánkózni és hótúrázni is. Meleg vizeket is találunk a déli vidéken, a tartományban 2 olyan régió van, ahol szinte a medencébe csusszanhatunk a sípályáról, Gerlitzen és Bad Kleinkirchheim. Örvendetes tény, hogy a németek és az osztrákok után Magyarországról érkezik a harmadik legtöbb vendég Karintiába, ahol a síterületek széles választékával találkozhatnak. 

Igar-Berecki Barbara, Alsó-Ausztria turisztikai hivatalának magyar piacért felelő munkatársa szerint a Bécs körüli tartományban szintén Magyarország a harmadik legfőbb küldőpiac. A vendégek jellemzően 3-5 napot töltenek Alsó-Ausztria 9 kiemelt hegyi régiójának egyikén. A szakember ezek közül néhányat (Semmering - Varázshegy) bővebben is bemutatott: Alsó-Ausztriában télen kiemelt hangsúlyt kap a Mostviertel, a bécsi Alpok és az Waldviertel. A szakember megemlítette, hogy hamarosan a Hochkar is rendelkezik majd pályaszállással, az itt épülő új négycsillagos szállodát 2014 januárjában adják át.  

A bemutatkozott tartományokra vonatkozó téli ajánlatokat, újdonságokat Tóth Szilvia, a Neckermann produkciós osztályvezetője ismertette. A Neckermann idei téli katalógusában összességében 8 új síterület és 91 új szálláshely található. Szállások minden árkategóiában kerültek a füzetbe, amelyben 94 pályaszállást találnak az érdeklődők. 23 szálláshelynél a síbérlet is benne foglaltatik az árban, 40-nél pedig kedvezményes síbérlet vételére van lehetőség. Ausztrián kívül olasz, francia, svájci és szlovák ajánlatok kerültek a katalógusba. A Neckermann statisztikái is azt mutatják, hogy a három osztrák tartományba szívesen utaznak a magyar vendégek, akik az idei katalógusban mindenféle szálláskategóriát megtalálhatnak, a családias apartmannoktól a dizájnos pályaszállásokig. A szakember hangsúlyozta, a magyar nyelven megjelent katalógus mindössze kivonata a német nyelvűnek, a foglalási rendszerekben azonban sokkal több ajánlat található.

Az estét a prezentációk után kulináris barangolás zárta, ahol nem csak kóstolni lehetetett a tájegységekre jellemző őszi fogásokat, hanem azok elkészítését is elsajátíthatták az érdeklődők. Az eseménynek helyet adó Chef Parade-ban egy-egy helyi specialitást készíthettek el a meghívott vendégek a turisztikai hivatalok képviselőivel és profi szakácsokkal közösen.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.