Lélegzetelállítóak a Matild Palace belső terei

A júniusban megnyíló Matild Palace különleges átalakuláson esett át az elmúlt 5 évben, hogy az ikonikus épület ismét eredeti pompájában fogadhassa a vendégeket, ahogy erről mi is részletesen beszámolunk most megjelent Pont Itt magazinunk vezető anyagában.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Maria Vafiadis, a világhírű belsőépítész és az MKV Design csapata, a történelmi örökség és a könnyed kortárs design tökéletes egyensúlyára törekedve, újraálmodta az ikonikus budapesti épület belső tereit Budapest legújabb luxusszállodájában a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapestben.

A ház története is beleszólt mostani megjelenésébe

A díjnyertes MKV Design és a stúdió alapító Maria Katsarou Vafiadis által tervezett terek és a palota különleges belső esztétikája a történelmi épület gazdag örökségét ünnepli, amely Budapest városának előkelő társasági életéből és kultúrájából fakad, miközben egy merőben új, modern desztinációt kínál a nemzetközi utazók és a helyi felfedezők számára is.

Az 1902-ben épült palota a századfordulón meglehetősen innovatív épületnek számított, és a mai napig Budapest városának egyik legismertebb épülete. A neobarokk palota felkerült az UNESCO világörökségi listájára is, megőrzendő a Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt létrehozott gyönyörű palotapárt. Az Erzsébet híd kapujaként tündöklő díszes épület eredetileg kávéházaknak, üzleteknek, galériáknak, valamint a felsőbb szinteken lakásoknak adott otthont.

Időutazás a falakon belül

„A Matild Palota enteriőrjének megtervezése tökéletes lehetőség volt az MKV Design számára, hogy a The Luxury Collection Hotels & Resorts márkaértékeivel összhangban, a gyakorlatban is megjelenítse a cégünk által képviselt értékeket” – mondta Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és ügyvezető igazgatója. „A dizájnnarratíva, amelyet erre a csodálatos palotára alkottunk meg, a helyi kultúrában gyökerezik, és a projekt minden elemét átjárja. A megvalósított dizájnkoncepció, a szállodai élmény részeként felfedezőútra csábítja a vendégeket.”

A szálloda egyedi dizájnmegoldásai egy karakteres narratívát közvetítenek, amely egy varázslatos időutazásra kalauzolja a palota kapuin belépőket. A történelmi bejárat passzázsát porcelánelemekből álló csillár ékesíti a hagyományos magyar Zsolnay kerámiaművészet tiszteletére.

Az egész épületben felbukkannak a türkiz, az arany és a réz árnyalatok, amelyek átgondolt színpalettája Budapest ikonikus épületeinek színárnyalatait, valamint jellegzetes háztetőit tükrözi vissza.

A lobby és a recepció békességet áraszt a város forgatagából bejelentkező vendégeknek, a szofisztikált dizájnján, valamint a nyüzsgő utcaképet tompító ablakokon keresztül. A lobbyban a belépőket a Főhercegné portréja és történelmi fotók gyűjteménye fogadja, amelyek betekintést engednek Budapest történelmébe és a régi palota mindennapjaiba. A középpontban egy elegáns, egyedi csillár emlékeztet arra a gyönyörű ékszerre, amelyet a Habsburg család több generációja után a Főhercegné is hordhatott.

Signature vendégszobák, lakosztályok

A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára. A szálloda 4 vendégszoba-kategóriát kínál, amelyek mindegyike a Főhercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez.

A legtöbb vendégszoba óriási belmagassággal bír, és a mesteremberek munkáját dicsérő különleges részletgazdagságot ígér, szecessziós hatásokkal. A magyar kultúra előtt fejet hajtva finoman kidolgozott, kézműves, népi motívumokkal díszített fejvégek, tradicionális magyar, halszálka mintás parketta, hímzett párnák és elegáns kristálylámpák ékesítik a szobákat.

A Magyarország hagyományos termálfürdőit idéző, spa-stílusú fürdőszobák mindegyike olasz, öntött fürdőkádakkal és esőzuhannyal lett felszerelve. Pazar aranydíszítések, türkiz üvegmozaikok, hatalmas fehér márványlapok ékesítik a fürdőt, ahol dupla mosdókagyló és padlófűtés emelik a fürdést igazi luxusélménnyé.

Saját tornya is lehet a vendégnek

A Matild Palota tetőterében található szobák hatalmas, lejtett ablakai szinte végtelen kilátást biztosítanak a városra és a Dunára. A kortárs modern dizájn, valamint a színes vintage bútorok és műalkotások eklektikus elegye a művészek látásmódját eleveníti fel, tisztelegve a Főhercegné művész barátai előtt, akik gyakorta tették tiszteletüket az impozáns palotában.

A Matild Palota ékköve a háromszintes, egy hálószobás Crown Tower Suite, amely saját, 48 méteres tornyával kategóriájában az első Magyarországon. A toronyból lélegzetelállító, 360 fokos panoráma nyílik a városra és a Dunára a pesti háztetők felett. A torony formáját Habsburg–Lotaringiai József Károly főherceg koronája ihlette: a 92 négyzetméteres lakosztály három szintet foglal el, és egy pazar fürdőszoba tartozik hozzá.

Az egyedülálló Maria Klotid Royal Suite a Főhercegné privát apartmanját idézi meg. Tágas hálószobával, fürdőszobával, nappalival és külön dolgozószobával rendelkezik, bútorzata a modern és antik elegye. Az elegáns csillárokkal, kézzel készített üvegmozaikokkal és fapadlózattal megálmodott tér a térség kézműves mesteremberei előtt tiszteleg. Igény esetén a lakosztály két további szobával egybenyitható, így tágas, három hálószobás apartmanná alakítható.

 

Forrás: Matild Palota /Urbancomm


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.