hirdetés
hirdetés

Lengyelország az Európai Unió legolcsóbb országa

Románia és Bulgária mellett Lengyelország az Európai Unió egyik legolcsóbb országa – írja a "Gazeta Prawna"-lengyel napilap.

hirdetés

Az Eurostat adatai alapján a reprezentatív vásárlói kosár (javak és szolgáltatások) a tavalyi évben, Lengyelországban az egész Unió összesítéséhez képest 60,1% mértékű volt. Csupán a Lengyelországnál jóval szegényebb Bulgária ajánl egy alacsonyabb, 51%-os mértéket. Romániában, ahol szintén jóval alacsonyabb az életszínvonal, mint Lengyelországban, az árak mégis szinte azonosak (59,8%). Országuk vonzerejének egyik tényezője éppen a krízis, mivel a javak és szolgáltatások előállítói most egyre erőteljesebben küzdenek a spórolni vágyó vevőért. Ennek a jelenségnek a magyarázata részben abban rejlik, hogy rendkívüli népszerűségnek örvendenek a diszkontok és ez a tradicionális üzletláncokat is rákényszeríti árrésük csökkentésére.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk