hirdetés
hirdetés

Májusban új bicikliút Tihanyban

Várhatóan május közepére elkészül a tihanyi kerékpárút hálózat második szakasza, ha az időjárás nem romlik el az eddigihez képest, jelentette ki a munkák mai állása alapján Tósoki Imre polgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

hirdetés

Mint elmondta, hogy a 2,6 kilométeres új szakasz a Balatoni Bringakörutat diósi elágazó előtt elhaladó részét köti össze a hajóállomással a főút mellett haladva. Az út hivatalosan hivatásforgalmi kerékpárútként készül, tehát a környékbeli településekkel való összeköttetésben segít a munkába, iskolába biciklivel járóknak. Persze, a turistákat is szolgálja majd, segítségével és a kiegészítő fejlesztésekkel igazi kerékpárosbarát településsé válhat Tihany - mondta Tósoki Imre.

A munka februárban kezdődött, jelenleg már a pálya teljes nyomvonalán elkészítették az alapot. A polgármester elmondta azt is, hogy a 96 millió forintba kerülő fejlesztéshez 81,5 millió forint támogatást nyertek a közép-dunántúli operatív programból, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosította. A bicikliút mellett a Gödrösi strandnál és a Ciprián-forrásnál kerékpártárolós pihenőket alakítanak ki.

Az új szakasz a 2. része annak a hálózatnak, melynek 1. részét 2008-ban adták át a faluközpont és a 71-es főút félsziget közepén lévő elágazója között. Már folyik a harmadik szakasz előkészítése is, amelyik majd a révvel köti össze most épülő szakaszt a hajóállomástól. Ez várhatóan 2012-2013 között készül el, és ezzel párhuzamosan egy kerékpárszervizt is ki szeretnének alakítani a faluban.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk