Megkezdi terjeszkedését Indiában a Burger King

A világ második legnagyobb hamburger lánca bejelentette, hogy a dél-ázsiai érdekeltségű Everstone Csoport fogja irányítani a hálózat indiai terjeszkedését.

A két vállalat közötti megállapodás értelmében az Everstone Csoport a világ második legnagyobb országában a Burger King mester franchise partnereként, hamarosan további franchise partnerek bevonásával lát majd neki a hálózat kiépítésének. A gyorséttermek nyitásával párhuzamosan az Everstone Csoport saját, egységes beszerzési rendszert fog biztosítani minden helyi Burger King étterem számára.

A konkurens gyorséttermi hálózatok, mint a McDonald’s, Domino’s Pizza, Subway, KFC, vagy Dunkin’ Donuts már régebben megkezdték hálózatuk kiépítését a térségben. Az indiai piac potenciálját mutatja, hogy a Starbucks amerikai kávézólánc immár 30 kávézóval rendelkezik az országban, holott egy évvel ezelőtt nyitotta meg első egységét.

Az Everstone Csoport az egyik legjelentősebb ingatlanforgalmazással és tőkebefektetéssel foglalkozó vállalat Indiában és Délkelet-Ázsiában. A 2006-ban alapított cég az elmúlt években kiváló helyi piaci ismeretekre tett szert, amely kiterjed az éttermi termékekre és szolgáltatásokra, oktatásra, pénzügyi szolgáltatásokra valamint logisztikára egyaránt. Mindezekre a tapasztalataira támaszkodva a vállalatnak mester átvevőként minden esélye megvan arra, hogy néhány éven belül ledolgozza a Burger King hátrányát a riválisokkal szemben.

Burger King hálózat jelenleg 13.259 éttermet számlál világszerte, amelynek több mint fele, 7404 egység az Egyesült Államokban és Kanadában található. A gyorséttermek túlnyomó része franchise átvevők irányítása alatt áll.

Forrás: Franchiseportál


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.