hirdetés
hirdetés

Megmutatjuk az új Airbus A350-es belsejét

Egy hamburgi szakvásáron mutatták be nemrégiben az új Airbus A-350-es típusának utaskabinját. 

hirdetés

A Hamburgban megrendezett Aircraft Interior Expo egyik idei slágere volt az Airbus A-350-esének belső kabinja. A megrendelők által legtöbbször preferált 3-3-3-as konfiguráció esztétikus és könnyű üléses kivitele osztatlan sikert aratott. Az új XWB (Extra wide body, extra széles törzsű repülőgépen) az ülések között – még a turista osztályon is – nagyobb lábhelyek vannak, könnyebb az ülés szerkezetek tartó váza, és természetesen a már korábbról megszokott kényelmi, biztonsági és szórakoztató berendezések is új kivitelűek.

Az A-350 különféle kivitelben a Boeing B-787 család konkurense. A 900-as típus 314 utas szállítására berendezett. A szakemberek által most bemutatott modell május hónap folyamán vizsgázik, európai útvonalakon, immáron fizető és részben meghívott utasokkal.

Elég jól néz ki a business class
Elég jól néz ki a business class

A hosszabb európai útvonalakra tervezett bemutatók során a szakemberek „élőben” végzik el a közvéleménykutatást az utasok és a repülő személyzet körében, hogy az esetleges korrekciókat végrehajthassák. Az igazi próbajárat viszont szeptember hónap folyamán következik, mikor a gépet interkontinentális próbaúton vizsgáztatják.

A kiállításon több opciót is előjegyeztek az új és modern belső dizájnú repülőgépre. Az már kiszivárgott, hogy a legnagyobb vevő a Qatar Airways lesz, eddig 617 darabos megrendelésével, melyeket 2017-ig szeretnének forgalomba állítani.

További információk az új géptípusról ezen a linken.

Tizennyolc hüvelyk szélesek az ülések a szélestörzsű A-350-es turistaosztályán, míg korábban általában be kellett érniük az utasoknak 17 hüvelykes székekkel. Aludni is könnyebb ilyen üléseken, amint az a videón is látszik. 

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk