hirdetés
hirdetés

Megőrizte palóc jellegét a megújult mátraházi üdülő

A Mátra Volán Zrt. tavasszal nyitotta meg megújult vendégházát Mátraházán.

hirdetés

Az üdülőházat több mint hétszáz méter magasan, sűrű erdőkkel övezve találni a Mátra közepén. A szálló a 24-es főközlekedési út mentén, az autóbusz állomás területén épült, egy olyan útelágazás tövében, ahonnan kiindulva a turisták könnyen elérhetik az ország legmagasabb pontját a Kékestetőt, továbbá a Mátra központját Gyöngyöst, illetve Parádot és Galyatetőt is. Közvetlen buszjáratokkal utazhatnak innen Budapestre, Egerbe, Szolnokra, Kecskemétre és Szegedre is.

A gyöngyösi központú Mátra Volán Zrt. az eddigi mini hotel épületének megújítására, illetve bővítésére sikerrel pályázott, 32,5 millió forintot nyert el. A fejlesztés teljes költsége - amely magában foglalta a tervezést, a kivitelezést és az épület berendezését - 134 millió forintba került. A házban összesen nyolc, légkondicionált, zuhanyzós fürdőszobával, WIFI-vel és televízióval felszerelt szoba található, ahol összesen huszonkét vendéget tudnak elhelyezni. A földszinten egy akadálymentesített szobát is kialakítottak. Minden szobához konyhasarok is tartozik, amelyet hűtőszekrénnyel, főzőlappal, mosogatóval, konyhai eszközökkel szereltek fel. A vendégeknek így az önellátásra is lehetősége van, ám igény szerint reggelit és félpanziós ellátást is biztosítanak nekik az üdülőház éttermében.

Kattintson a további képekért!

A mátraházai üdülőház az újjáépítése után is megtartotta korábbi, a palóc tájegységhez jól illeszkedő építészeti stílusát. A környékbeli épületekre jellemző kő- és farönk berakások az új- és a felújított szárnyban is megmaradtak. Szabó Esztertől, az üdülőház vezetőjétől megtudtuk, hogy márciusi nyitása óta folyamatosan fogad vendégeket a szálláshely. Az érdeklődők főleg Budapestről, Debrecenből, a Nyírségből, Szolnokról és Szegedről érkeztek.

Az épület nem csak vendégház, hanem a közösségi közlekedést is szolgálja, utasellátóként is funkcionál. A vendégek kulturált várótermet, vizesblokkot, büfét találnak, elővételben válthatják meg buszjegyüket és minden fontosabb információt megkapnak a térség közlekedésére vonatkozóan.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk