hirdetés
hirdetés

Mi lesz az európai gyógyhelyekkel, spakkal és egészségturisztikai szolgáltatókkal?

Az Európai Gyógyfürdőszövetség által szervezett európai konferencián - a rendezvény házigazdája a Mecklenburg-Előpomerániai Fürdőszövetség - a közel 100 résztvevő arra keresett válaszokat és megoldásokat, hogy milyen fejlődési, fejlesztési és kitörési lehetőségei vannak a hagyományos fürdővárosoknak, gyógyhelyeknek és szolgáltatóknak.

hirdetés

Magyarországot három szakember is képviselte, így minden szekció témájában kifejthették véleményüket és megosztották a szakmai tapasztalatokat. Puczkó László (Xellum & BKF) nyitóelőadásában mint a The Tourism Observatory for Health, Wellness and Spa alapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyógyhelyeknek ma már nemcsak a klasszikus "kúrázó" vendégek kiszolgálására kell felkészülniük, hanem figyelniük kell a hagyományok és örökségek miatt a desztinációkba érkezők igényeire is. Emellett több figyelmet kellene fordítaniuk a helyi adottságokra és gyógytényezőkre építő termékfejlesztésekre is, amelyekre már Magyarországon is van néhány követendő példa.

Dr. Monduk Péter, a Hunguest Hotel Hélios főorvosa az orvosi szempontokra, gyógymódokra és ezek alkalmazására hívta fel a figyelmet a hévízi tapasztalatokon keresztül.

Mezősi Csilla, a Magyar Turizmus Zrt. egészségturizmus szakértője az EU tagországok szekcióban ismertette a magyar szolgáltatók innovatív termékfejlesztéseit és elsősorban a német piacon alkalmazott marketing munkát. A fórumon beszélt az új határon átnyúló egészségügyi szolgáltatás törvény alkalmazásairól és a jelenleg alkalmazott német rendszer sajátosságairól. Az Európai Gyógyfürdőszövetség minden tagországa képviseltette magát, így sok hasznos ötlet merült fel a rendezvényen, amit a közeljövőben a szövetség az EU döntéshozók felé ismertetni kíván.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk