hirdetés
hirdetés

Mi mindent tudunk elveszíteni repülés közben?

A válasz röviden az, hogy majdnem mindent, ami a tulajdonunkban van. Utazáskor megoszlik a figyelem, kevésbé koncentrálunk a dolgainkra. Különösen igaz ez a repülős utazásra.

hirdetés

A British Airwaysnél a közelmúltban zárult felmérés kiderítette, hogy a tavalyi évben több mint 33.000 különféle tárgyat hagytak az utasok a londoni várótermekben és a légitársaság gépeinek fedélzetén. Ezek között voltak értékes ékszerek, laptopok, táblagépek, mobiltelefonok, órák, esernyők, sétabotok, gyerekjátékok is.

A dolog érdekessége, hogy csak a laptopoktól és táblagépekből 506-ot, míg a fényképezőgépekből 444-et, ruházati tárgyakból 295-öt, nap- és olvasószemüvegekből 116-ot számoltak össze. A legérdekesebb az a pénztárca volt, melyben több száz amerikai dollárt találtak, és később se kereste senki.

A talált tárgyak osztálya Londonban minden esetben megkísérli megtalálni a tulajdonosokat, több-kevesebb sikerrel. Ha a tulajdonos előkerül, és hitelt érdemlően tudja igazolni, hogy a talált tárgy az övé, úgy egy csekély kezelési költség megfizetése után visszakaphatja, de ez csak személyesen történhet, postai továbbítás nem jöhet szóba a jogosultság megállapítása miatt. A korábbi években ugyanis találékony telefonálók ezen a módon igyekeztek értékesebb tárgyakhoz jutni. Amennyiben az azonosítás eredménytelen, úgy egy három hónapos türelmi idő után a British Airways árverésen vagy kiárusításon értékesíti a tárgyakat, és a befolyt összeget általában jótékony célra fordítják. Ez alól kivételek a ruhaneműk, melyeket nehéz lenne használt voltuk miatt eladni, így azok közvetlenül kerülnek a rászorulókhoz, nyugdíjasotthonokba, árvaházakba.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk