hirdetés

Nemzetközi dizájn elismerések a Matild Palace-nak

A "Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design"-on, a vendéglátás egyik rangos dizájn versenyén a Matild Palace nyerte az év „Legjobb Luxus Szállodája" és „Legjobb Luxus Vendégszobája" kategóriák díját.

hirdetés

November 15-én a New York-i Gold Key Awards gálán hirdették ki a  Gold Key Awards verseny nyerteseit. A győzteseket a vendéglátóipar vezetőiből álló magas rangú zsűri, az üzemeltetési, dizájn, fejlesztési és befektetési területeken dolgozó szakembergárda választotta ki. A 41 éves díjátadó ünnepségen a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte el az év „Legjobb Luxus Szállodája" és „Legjobb Luxus Vendégszobája" kategóriák díját. 

A Marriott International portfóliójába tartozó Matild Palace Hotel 2021 nyarán debütált Budapest újjászületett ikonikus épületében, a Matild Palotában. A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára. A szobák mindegyike a hercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez.

Az UNESCO világörökség részét képező Matild Palota minden részletre kiterjedő 5 éves átalakuláson esett át, amelyet az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező, valamint Dajka Péter és Puhl Antal helyi építészek álmodtak meg. 
Dizájn koncepciónk a palota egykori megálmodója, Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné pezsgő életstílusa és művész barátai köré épült. A kiegészítő építészeti elemeket a magyar kézműves örökség jellegzetességeivel, Budapest háztetőinek jellegzetes színárnyalatait tükröző színpalettával és a legkiválóbb anyagokkal ötvöztük, a 21. századi utazók számára is releváns és kényelmes szállodát megalkotva”, mondta Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és ügyvezető igazgatója.


(forrás: Urbancomm / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk