hirdetés
hirdetés

Nyit a Mátra első borhotelje

Várhatóan az elkövetkező napokban nyitják meg Gyöngyösön, a farkasmályi történelmi pincesornál a Mátra első borhoteljét.

hirdetés

A három csillagos Sziluett, ideális helyen, a 24-es főközlekedési út Gyöngyös-mátrafüredi szakaszán, közvetlenül a szőlősorok mögött helyezkedik el. A tizenöt szobás, étteremmel, borbárral és pinceborozóval felszerelt szálloda vonzó turistacsalogató célpont lehet a Sárhegy aljában. Családi vállalkozásként működik. Nagy Imre Attila tulajdonos, az Invitis Kft. ügyvezető igazgatója a Turizmus Online-nek elmondta, hogy még 1993-ban vásároltak egy romos állapotú pincét és présházat Farkasmályban, amelyet felkutatott régi képek alapján újították fel. Ez jelenleg borházként és csárdaként működik.

Ám egy évtizeddel ezelőtt a család úgy döntött, hogy a továbbiakban nemcsak a mátrai borok kóstoltatásával foglalkoznak, hanem összefogással hosszabb távra fejlesztik tovább a vállalkozásukat. Elhatározták, hogy egy folyamatosan nyitva tartó szállodát is létesítenek, melyhez több, egymás melletti telket vásároltak Farkasmályban. A tervezést követően egy gyöngyösi vállalkozóval – időben több megszakítással - építették fel a három csillagos hotelt, amely százmillió forintba került. Ebből hatvan milliót önerőből biztosították, negyven millió forintot pedig tíz évre szóló, munkahelyteremtő pályázat útján, kedvezményes kamatozású hitellel egészítettek ki.

Nézze meg képeinket!

Nagy Imre Attila arra is kitért, hogy a jó földrajzi adottságra építve elsősorban a borturizmusra irányítják a figyelmet. Ehhez a Mátrai Borvidék tíz, élenjáró termelőjével együttműködve kínálnak kiváló minőségű nedűket. Emellett a gasztronómiai specialitásokra is nagy figyelmet fordítanak. A hotelben pihenni, kikapcsolódni vendégeket, családokat várnak, melyhez a komfortos, négy csillagos felszereltségű szobák jelenthetnek garanciát.

A család azt is tervezi, hogy a következő két-három évben továbbfejlesztik a szállodát. Az egy emeletes épület alsó szintjén mozgáskorlátozott vendégeknek rendeznek be szobát, továbbá wellnes-részleget és klubhelyiséget is kialakítanak. A szálloda mögötti területen pedig sportpályát létesítenek. Azt is tervezik, hogy kerékpárkölcsönzőt nyitnak, amellyel, a Mátrába vezető közeli kerekezős úton bringázni szándékozó turistákat szolgálják ki.

A tulajdonos véleménye szerint ezekkel a fejlesztésekkel jelentősen hozzájárulnak az igényes vendégfogadáshoz Farkasmályban.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk