hirdetés
hirdetés

Ökoturisztikai központ és megújult arborétum Badacsonyban

Badacsonylábdihegyen – a kikotort és felújított strand területén – május végén megnyílik a pályázati támogatással létesült Ökoturisztikai Látogatóközpont.

hirdetés

Az egész évben nyitva tartó létesítményben a Balaton és a Badacsony természeti értékeivel ismerkedhetnek meg a vendégek. A bemutatótereken audiovizuális eszközök, filmek, szöveges és képi dokumentumok, különféle tárgyak teszik teljessé az élményt. Az aktív turizmus feltételei is adottak: jó tudni, hogy nyáridőben a Látogatóközpontban kapható kenukkal a tó vizén gyakorolhatják ügyességüket a bátrabbak, és strandoláson kívül szárazföldi túrázással is tölthetik idejüket a betérők.

Megújult a Folly Arborétum

Széchenyi pályázat és több generációs családi erőfeszítés révén megújult a csodálatos panorámájú Folly magánarborétum. Története 110 évre nyúlik vissza, Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette a hegyoldalba az akkor 0,4 hektáros arborétumot. Ma az 5 hektáros ciprus- és cédrusligetben rengeteg, főként különleges fenyőfélével ismerkedhet meg a látogató. 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje virul itt. A növényzet szépségét fokozza a különleges helyszín, felette az Örsi- és az Ábrahám-hegyek, alatta a Balaton. A pályázat segítségével az arborétum támfalai, lépcsői, kilátópontjai megújultak. A faiskolában megvehetők a növénykülönlegességek csemetéi. Míg a kilátásban gyönyörködik, ízletes Folly borokat is kóstolhat a látogató. A gyermekcsoportokat fészekhinta, mókuskerék, madárfigyelő várja, előre bejelentett gyerekcsoportok számára a látogatás ingyenes. Természetfotósok számára is igazi paradicsom a Folly Arborétum.

Forrás: follyarboretum.hu
Forrás: follyarboretum.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai