hirdetés

Vendég & Hotel Business Klub, Hotel Palazzo Zichy, február 11.

Online tartalom, marketing, adóügyek, topgyümölcsléteszt

Mi is alig hisszük el: idén harmadik évébe lép a szálloda- és vendéglátóiparnak szóló – a szakmában egyedülálló – rendezvénysorozatunk, amelynek programjára továbbra is akkora az érdeklődés, hogy a februári rendezvényt megelőző hét második felében már nem tudtunk új jelentkezőket felírni a résztvevői listára, hiszen „kiakaszthattuk” volna a táblát: megtelt.

hirdetés

Csodaszép, elegáns pesti helyszínen, a történelmi Palotanegyedben található Hotel Palazzo Zichyben fogadtuk ezúttal a hozzánk érkezőket, ahol valamelyik szállodai szobában akár egy betegszobát is berendezhettünk volna, hiszen első két előadónk lázasan, megfázva érkezett – de becsületükre legyen mondva, mégis kiváló előadásokat hallhattunk tőlük.
Szövegkészítésről, képek közléséről, zenei jogokról mondta el dr. Ormós Zoltán ügyvéd, online terület specialista (Ormós Ügyvédi Iroda) azokat a jogi tudnivalókat, amelyek a szállodás, vendéglátós szakmát ma nagyon is érintik – hiszen aki ma e területet nem használja a vendéggel való kapcsolattartásban, behozhatatlan hátrányba kerül a versenytársaival szemben. Kiderült például, hogy a fordítás is szerzői jogvédelem alá tartozik, vagyis

 

aki Ctrl + c – Ctrl + v kattintással másol át külföldi site-ról átvett szöveget,
nem jelölve meg a forrást – jogtiprást követ el.

Amit sejthettünk: filmek feltöltése a netre illegális. És íme, egy jó hír: letöltésük viszont nem az! Képek átvételénél szintén mindig jelezni kell a forrást, akárcsak a szövegek esetében. Zenei aláfestés keresésekor pedig legjobb kikérni az Artisjus véleményét – ott ugyanis profi szakértői csapat foglalkozik ezzel a területtel.
A marketingkommunikáció legmodernebb eszközeit mutatta be Petrik Máté (Appsters), aki applikációkról, okostelefonokra készített alkalmazásokról, a szállodai és vendéglátó-ipari szegmens részére szóló megoldásokról tartotta prezentációját. A vendégek veszik, és mindennap használják is az applikációs tartalommal rendelkező okostelefonokat.

Míg 2010-ben 7,1 millió okostelefon eladását regisztráltak a világban, 2011-ben már 14 milliót, tavaly pedig 20 millió készüléket adtak el.

Azt állítják a szakértők, hogy 2015-re több Ipad és IPhone lesz a világon, mint laptop: vagyis egyértelműen az okoskészülékek használata felé halad a világ.
Számlázás, pénzkezelés, idei új jogszabályok, pénztárforgalom, számviteli törvényváltozások: egyre nehezebb a törvénytisztelő szállodás dolga, amennyiben minden idei elvárásnak szeretne megfelelni, állapította meg dr. Antalóczy Györgyné könyvvizsgáló, adószakértő, főiskolai docens, következő előadónk. Annyi az új jogszabály, módosítás, adóbefizetési kötelezettség – csak kapkodtuk a fejünket a záporozó számok, jogszabályok, rendeletek, törvények hallatán.

Tao, kata, kiva – ember legyen a talpán, aki eligazodik a pénz- és adóügyi változások útvesztőjében. Ehhez kaptunk némi útbaigazítást.

Már érkezéskor megkóstolhatták vendégeink a hazájában, Ausztriában piacvezetőnek számító, idehaza pedig egyre jobban terjeszkedő topgyümölcslégyártó és -forgalmazó cég készítményeit, amelynek januárban kinevezett új magyarországi Horeca-értékesítési vezetője, Haász Ákos (Rauch Hungária Kft.) tartotta szakmai programunk záróelőadását. Kiderült, a Rauch-csoport 675 millió eurós forgalmával, 1385 fős csapatával 90 országban 90 éve van jelen, és a Magyarországra kerülő termékportfolió alapanyaga jelentős részben hazai termék: itthoni gyümölcs, amelyet sokszor a hazai üzemekben dolgoznak fel. Nemcsak gyümölcslevet forgalmaznak, hanem a jegestea-piacon is hangsúlyosan jelen vannak – annyira, hogy e területen Ausztriában piacvezetők. Aki az előadáson végig figyelt, jól járt, ugyanis egy tesztet osztottak ki a hallgatóságnak, és aki sikeresen válaszolt a kérdésekre, százszázalékos Rauch gyümölcslécsomagot nyert.

A szakmai program délutáni fogadással zárult, miközben sokan házbejárásra jelentkeztek. Többen evés, ivás, beszélgetés közben arra is sort kerítettek, hogy a Progast, a hazai szállodás és vendéglátós szakma professzionális megoldásokat kínáló cégének minibemutatóját, professzionális étkészleteit megtekintsék, és a cég vezetőjével, Víg Bencével elbeszélgessenek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk