hirdetés
hirdetés

Poroszlói Ökopark: áprilisi nyitás

Jó ütemben halad a tisza-tavi Ökopark építése Poroszlón A jövő év áprilisában szeretnék megnyitni a tisza-tavi Ökoparkot Poroszlón. A 2,2 milliárd forintos beruházásból az akváriumrész már elkészült és a 3D-s mozi helyét is látni.

Munkatársunktól

hirdetés

A létesítmény 32 méteres tornyait nemrég kezdték el építeni, a kilátószintet 24 méteresre tervezik.  Lesz 3D-s mozi, illetve konferenciaterem is. A látogatóközpont alsó szintje, a föld alatti rész pedig  már elkészült. Jelenleg harminc százalékban áll a beruházás, a munkákkal ütemesen haladnak és az időjárás is kegyes volt  eddig a kivitelezőkhöz.

A 2,2 milliárdos fejlesztés önrészét, 38 millió forintot, a helyi  önkormányzat biztosítja. Tervek szerint Poroszló új nevezetességében  évente  kétszázezren fordulnak majd meg. Az Ökocentrumban kap helyet  Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, egy hatszázezer literes medence. A fő attrakció itt a ritkán látott tokhal fajta, a viza lesz.  

Az Ökocentrum 14 hektáros parkjában bivaly- és szitakötőház, halászati skanzen, vízi játszótér épül, és innen indulnak majd a csónakos, a kerékpáros és a gyalogos túrák, az érdeklődők igényeinek megfelelően.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk