hirdetés
hirdetés

Privát cégeknek adnák ki üzemeltetésre a miskolci fürdőket

Új modellt dolgoznak ki a miskolci fürdők üzemeltetésére. Piaci szereplőket vonnának be a működtetésbe és a fürdők fejlesztésébe - írja a Termál Online.

hirdetés

Pénteken ülésezett a Miskolci Turisztikai Kerekasztal, ahol Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere ismertette a város fürdőinek jövöjével kapcsolatos elképzeléseiket. A Minap.hu cikke szerint itt az alpolgármester arról beszélt, hogy a városnak és a Miskolc Holding Zrt.-nek felelős, jó gazdaként három alapvető célt kell szem előtt tartania: a fenntarthatóságot, a magas színvonalon nyújtott szolgáltatásokat és Miskolc turisztikai attrakcióinak fejlesztését. Azonban a jelenlegi, kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben lehetetlen ennek a három célnak egyszerre megfelelni, ezért a város és a Miskolc Holding szakemberei egy olyan üzemeltetési modell előkészítésén dolgoznak, amellyel piaci szereplőket is bevonnának a fürdők üzemeltetésébe és fejlesztésébe.

Ezzel felelősen, gazdaságosan, a város forrásait és a miskolciak adóforintjait a lehető legtakarékosabban beosztva nyílhat lehetőség a fürdők működtetésére. A város megingathatatlanul elkötelezett abban, hogy az üzemeltetési együttműködés nemcsak jogokat jelent majd egy esetleges jövőbeli partnernek, hanem szigorú kötelezettségeket is. Minőségi ingatlan- és turisztikai attrakciófejlesztést és többek között díjfizetési kötelezettséget – ebből semmilyen körülmények között nem lehet és nem szabad engedni egy felelős tulajdonosnak. Hangsúlyozták, hogy a külső tőkebevonás vagyonmegóvást, vagyonmegőrzést, takarékos, felelős működtetést jelent és nem eladást – a miskolci fürdők ugyanis nem eladók.

A város fürdői közül a Miskolctapolca Barlangfürdő működése január elejéig biztosított. Az Ellipsum Élményfürdő a garanciális hibák javítása miatt (is) zárva tart, ahogy nem üzemel a Selyemréti Strandfürdő sem.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk