hirdetés
hirdetés

Randevú a rózsaszín városban

A jellegzetes téglaépítészetéről „rózsaszín városnak” is nevezett Toulouse-ban elkezdődött az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Rendes-vous en France beutaztató vásár.

hirdetés

A francia idegenforgalmi hivatal (Atout France) rendezvényét Sylvia Pinel kisvállalkozásokért felelős miniszter nyitotta meg. A vásáron 900 külföldi vásárló vesz részt a világ minden részéről, köztük tíz magyar tour-operátor. A tavalyihoz képest az idén több dél-amerikai, orosz és japán vásárlót hívtak meg a kiállításra.

A magyar delegáció az Air France jóvoltából lyoni átszállással érkezett meg a helyszínre. A hivatalosan még a légitársaság regionális leánya, a Britair által üzemeltetett járat már a cég új márkájának megfelelő – HOP! - festésben pompázott. Március 31-től minden Britair-járat HOP! név alatt üzemel majd.

A rózsaszín város
A rózsaszín város

A francia kínálatot 680 kiállító (helyi, megyei, regionális turisztikai hivatal, szálloda, témapark, beutaztató iroda, stb.) mutatja be. Az előre beütemezett megbeszéléseken túl nagyszabású gálaesteket és változatos tanulmányutakat kínálnak a franciák a vendégeknek.

A tour-operátorok és újságírók a 450 ezer lakosú, egyebek mellett az Airbus-gyáráról híres Toulouse látnivalóin túl megismerkedhettek a Midi-Pyreneés régió vonzerőivel, az UNESCO világörökségekkel, a gasztronómiai hagyományokkal, a Szent Jakab zarándokút franciaországi szakaszával, illetve a térség legelbővülőbb kis falvaival.

Munkatársunk a környék világörökségeinek egy részét járta, a látnivalókat bemutató cikkünket néhány nap múlva olvashatják. Addig is ízelítőnek néhány kép a régióról.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk