hirdetés
hirdetés

Budapesten lesz a kontinens legfontosabb légiközlekedési találkozója

Az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának hétfői ülésén Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató helyettese is tartott beszámolót. 

hirdetés

Horváth Gergely elmondta, májusban Budapesten tartják a légitársaságok és repülőterek nemzetközi vásárát, a Routes Europe-ot. A MALÉV kiesését részben kiegyenlítendő, Budapest Főpolgármesteri Hivatala és az MT Zrt. együttes fellépéssel nyerte el ennek a várhatóan járatbővüléssel járó fontos nemzetközi rendezvénynek budapesti megrendezését.

Örömteli hír, hogy további 4 millió eurót kaptak külföldi kampányokra, többek között az igen fontos, és ismét fellendülő német piacra. Idén a határnyitás 25-ik évfordulója megünneplésére készülnek és sokat várnak az októberben hatályba lépő uniós határozattól, mely támogatja a határokon átnyúló egészségügyi szolgáltatások igénybevételét.

Az elmúlt, rekord évnek számító turizmusunkat elemezve Horváth Gergely rámutatott, a javuló foglaltsági adatok részben annak köszönhetők, hogy a férőhely kapacitás (mely az elmúlt években túl gyorsan bővült) 2012-ben nem nőtt érzékelhetően. A kihasználatlan kapacitások csökkentik az árszintet és a nyereséget, míg a bővülő kereslet növeli.

Kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy a Torkos Csütörtök időpontja (Hamvazószerda után) változtatható. A fapadosok utasai keresik az egy-két csillagos szállodákat és apartmanokat, melyek létesítését támogathatónak tartja. Az MT Zrt. büdzséjének háromnegyedét külföldi promócióra költi, de ez is kevés.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai