hirdetés

Séta egy elegáns kertben vagy parkban a Carlucci-val?

Mintha egy óriási parkba, kertbe kerültünk volna - úgy érezzük magunkat a Carlucci cég legújabb kollekciójának bemutatóján. Az eredetileg holland alapítású cég tulajdonosa a német anyavállalattal rendelkező, az európai szállodaipar területén piacvezető textilcég, a JAB, amely meghívta magyarországi szakmai partnereit a budai JAB-Villába, hogy az európai bemutatókkal egyidőben idehaza is megismerhessék e páratlanul szép, izgalmas megjelenésű, a természet ihlette új kollekciót.

hirdetés

 

Egy árnyas, óriási, gazdagságról árulkodó kertben sétálunk épp, ahol a fák közül olykor előbukkan a nap, puha aljnövényzet simul a lábunkhoz, akár le is vehetjük a lábbelit, mert így testközelből érezhetjük a természetet. Amott meg mintha egy leopárd óvakodna át a fák között?  Mindjárt kiderül, nincs tévedés, tényleg mindez megtalálható az idei télre és a telet remélhetőleg hamar felváltó jövő tavaszi, majd az azt követő nyárhoz illő legújabb anyagok bemutatója alkalmával.

 

A sokszínű természet inspirálta a tervezők munkáját, nem vitás

Lehet elmesélni ezeknek az anyagoknak a témagazdagságát, a puha, semmihez sem hasonlítható tapintását, a folytonosan visszatérő virágokat - például úgy látszik, a tervezőknél idén a magnólia volt a nagykedvenc -, az extravagáns megoldásokat - hiszen az egyik mintán a zöld lombok között tényleg ott ólálkodik egy csodaszép nagymacska, egy leopárd - azonban a legjobb, ha mindenki saját maga győződik meg arról, milyen is a természet a Carlucci tervezőinek kreációiban.

Kertek, parkok, buja aljnövényzet - mindez inspirálta őket munkájuk során. Tudva azt, hogy a természetben tett séta, az onnan merített téma mintegy erőt, új energiákat ad annak, aki beköltözteti otthonába vagy szállodájába ezeket a textileket.

 

Elmosódnak a határok a beltér, és a körülöttünk lévő természet között

Jellemző minden bemutatott anyagra, hogy legyen az kültérre vagy beltérre ajánlott - szinte elmosódik a határ a kint és bent között. A puha felületek, az extravagáns anyagok közös vonása, hogy a kültérre szánt kollekciók akár a belföldi helyiségek is éke lehetne, a beltérre kínáltak pedig mintha a természetet varázsolnák be a négy fal közé.

Mondjuk annyi talán a különbség, hogy a kültérre valóknál mindegyik textilnél elvárás, hogy a napfénynek, esőnek, az időjárás viszontagságainak jól ellenálljanak, só, klór vagy akár penész "támadása" meg se kottyanjon nekik.

 

Varázsos színek, festői olasz villák elérhető áron

A bemutatott új Carlucci-kollekció bútorszövetei, fényáteresztői és dekoranyagai lilás, kékesszürke, mohazöld, bézs és a föld színét idéző téglaszínben pompáznak, hangulatukban, mintáikban festői olasz luxusvillákat idéznek. Mintha a Comói-tó partján barangolnánk, a Dolomitok magaslatainak csipkéinek ölelésében, ahol könnyen elképzelhető, hogy olyan bársonyanyagokat is használnak a belső terekben, amilyet a Carlucci kínál most - drágakő-tónusokkal gazdagítva eddigi kollekcióikat.

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk