hirdetés

Ski amadé Ausztria: 860 kilométernyi sípálya

Februárban Alpesi Sívilágbajnokság, wifi a sípályán, 3 napos betanítás után garantált síelni tudás, és mindezek eléréséhez öt éves átlagban évenkénti 90 millió eurós beruházás - így hangzottak Dr. Christoph Eisinger, a Ski amadé ügyvezető igazgatója és Hermann Gruber, a Schladming-Dachstein igazgatója által tartott budapesti sajtótájékoztató vezető hírei.

hirdetés

Az öt különböző régióból összeállt (ezek egyike Schladming-Dachstein) síszövetség megalakulása óta idén a második legjobb évét tudhatja maga mögött. Számítanak a magyarokra is, akik az 5. helyen állnak a beutazások tekintetében. A siker titka az innováció és a beruházás, ennek jegyében egy 12 országra kiterjedő felmérés alapján a 40 millió nem síelőből, a hajlandóságot mutató 11 milliót új módszerekkel, garantáltan 3 nap alatt tanítják meg síelni. A módszer a Learn2Ski elnevezést kapta és ajánlati csomagokban foglalható.

A Ski amadé síszövetség terepein már 300 wifi állomás működik. Tovább bővítették a Ski amadé Guide applikációt is, mely minden okostelefonra letölthető. Az új fejlesztésnek köszönhetően a számítógépen megtervezett tökéletes síüdülést a felhasználók letöltehetik telefonjukra, amelyet majd magunkkal visznek. A webodalon a Ski amadé 3 dimenziós modellje is megtekinthető, így a leendő üdülővendég már az elutazás előtt tökéletesen kiismerheti a síterepet, és személyre szabott útmutatóját síelés közben is mindig a zsebében tudhatja.

A Ski amadé területén a sípályák 88 százaléka hóágyúzható, így a téli szezon november végétől egészen 2013 húsvétjáig tart. Óránként összesen 375 ezer síelő szállítására méretezték a felvonók kapacitását, és ezekkel egészen 2700 méter magasságba juthatunk. Egy síbérlettel öt régió sípályája használható. A szállásférőhelyek száma, két új négycsillagos szállóval, valamint alpesi stílusú üdülőfalvakkal is bővült. Nagy hangsúlyt fektetnek a regionális gasztronómia és természetesen az osztrák borok bemutatására.

Az idei téli szezon legkiemelkedőbb sporteseménye a Schladming-Dachstein régióban zajló Alpesi Sívilágbajnokság (2013. február 4-17). A rendezvényre négy éven át készültek fel, 70 nemzet 650 versenyzőjét, 3000 sajtóképviselőt és 400 ezer nézőt várnak. A látványos célkapuval ellátott, felújított stadionban több ezer néző számára biztosítanak ülőhelyet. Már idén átadták a Congress Schladming épületét, média, rendezvény és kommunikációs központként. A település pályaudvarát is felújították, akadálymentesítették, autóparkolók százait létesítették. A világbajnokság ideje alatt a négy hegyet összekötő sípályarendszer nagy része nyitva tart, csak minimális korlátozásokra kell számítani.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai