hirdetés
hirdetés

Szafari a Neusiedler-tónál

Vajon hol kezdődik Ausztriában a Serengeti Nemzeti Park? Munkatársunk akkor járt utána, amikor az Ausztria Klub átalakult és TOP Ausztriává vált.

hirdetés

Kötetlen információs közösséggé alakul át az Ausztria Klub, jelentette be Emanuel Lehner, az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet közép-európai regionális igazgatója  a klub zárórendezvényén, Burgenlandban és lett TOP Ausztria. A St. Martins Therme/Lodge bortékájában ez alkalomból a klub egykori alapítója, Kapus György, Moszkvából „live” kapcsolással köszöntötte a megjelenteket.

TOP_Ausztria
TOP_Ausztria

Az alpesi Ausztriában igazi egzotikum a „pannon sztyeppét” képviselő, napos burgenlandi táj. A tartomány egyharmada természetvédelmi terület, benne a világörökséghez tartozó, Magyarországgal közös Neusiedler-See/ Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal. Itt, a természetvédelmi terület határán, az Apetlon és Frauenkirchen között található St. Martins Therme/Lodge volt az immár TOP Ausztria tagok madármegfigyelő-és kerékpáros túráinak kiinduló pontja.

A látogatás természetesen egyben termékbemutató is volt. A térségben mindent behálózó kerékpár és gyalogtúra útvonalak, golfpálya, vitorlázási-és szörfözési lehetőségek, madárleső túrák várják a természet kedvelőket. A Haydn és Liszt emlékközpontok, a hangversenyek, az Esterházy, Batthyány és Nádasdy várak és kastélyok, a St. Margarethen-i Operafesztivál, a Mörbisch- i tószínpad operett előadásai a kultúrára szomjazókat elégítik ki.

A wellness örömeiről

se kell lemondani, hiszen a négycsillagos Therme/Lodge medencéit a 860 méter mély kútból nyert 43 fokos gyógyvíz táplálja. A 11 méter mély bányató mellé telepített létesítmény mind kialakításában, mind marketingjében figyelemre méltó tanulságokat rejt.  A tervezők és üzemeltetők két elvet követtek a legnagyobb következetességgel: a kettős létesítmény (termálfürdő és szálloda) legyen a környező táj, a természet megtestesülése, és legyen vendégbarát. A natúr színek, a természetes fénynek teret engedő, hatalmas üvegfelületeket alkalmazó építészeti kialakítás, a folyosói hangszórókból halkan permetezett madárcsicsergés, a nádból, és óriás madárfészkekből formált dekorációk, a „sztyeppei szél” minden fuvallatára meglebbenő fehér muszlin ágyfüggönyök, az óriási, zsalugáteres erkélyek tökéletesen szolgálják ezt a célt.

A tóra rásimuló

éttermi teraszok alatt a kristálytiszta vízben úszkáló méretes pontyok várják a morzsákat. Vízi madarak és szürke marhák méláznak ránk a szálló falairól. A környék térképén a motto: „Fedezze fel, hogy itt kezdődik Ausztriában a Serengeti!” (Ó, boldog Ausztria, sóhajtjuk mi, a kevésbé rámenősen reklámozott Hortobágyunkra gondolva). Szédítő a vendég minden igényére kidolgozott termék-ár változatok választéka: mindenre és mindenkire gondoltak, minden igényt kielégítenek, természetesen tisztes ellenérték fejében. Hazai fejjel nem is gondolnánk, mi minden többletbevétel nyerhető egy objektumból úgy, hogy a vendég egyre elégedettebb!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai