TENGERNYI ÉLMÉNY

A Hemingway étterem Buda egy igazi klasszikusan elegáns, nagyvonalú eleganciával épült és még a millennium évében megnyílt vendéglátóhelye a Kosztolányi Dezső térnél, a Feneketlen-tó partján.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Amellett, hogy izgalmas múlttal rendelkezik, jelenlegi választéka sem mindennapi: a magyar kézműves élelmiszerekből készített ételek, a nemzetközi konyhák ízei és az egészséges fogások (makrobiotikus étkek) egyaránt megtalálhatók az étlapon a szezonális, most éppen őszi–téli kínálat mellett.

 

ISMERI, AKÁR A TENYERÉT

A ház jelenlegi tulajdonosi köre olyan jól ismeri korábbról a helyet, hogy közülük például Kovács Péter már 2003–2006 között is vezette a komplexumot. Így amikor idén februárban visszatért régi munkahelyére – immár tulajdonostársként és étteremvezetőként –, pontosan tudta, mire számíthat. Így sikeres és szép időszakot tudhat maga mögött az alig fél éve működő új felállású csapat. Számos emlékezetes rendezvény, á la carte vendég „van a hátuk mögött”.

TÖKÉLETES RENDEZVÉNYHELYSZÍNKÉNT IS FUNKCIONÁL

Persze egyben szerencsések is a tulajdonos- üzemeltetők, hiszen a Hemingwaynél minden adott ahhoz, hogy igazi sikertörténet legyen: tündéri, szinte meseszerű a környezete a kicsi, mégis csupazölddel körülölelt tóval szoros szimbiózisban élve, ahol középen egy este megvilágított szökőkútból lövell a víz a magasba – csodás látványt nyújtva. Negyven-ötven fő befogadására alkalmas terasz nyílik e páratlan látványra, rossz idő esetén pedig a belső, fedett terasz is biztosítja ugyanezt a panorámát, a háttérben nem mellesleg a Gellérthegy látványával. De a különféle termek kialakításakor sem voltak szűkmarkúak a tervezők: van itt Alabástrom elnevezésű különterem (harminc-negyven fő befogadására alkalmas) ami akár backstage is lehet, ahol a fellépők készülődhetnek. Valamint van egy Afrika teremnek nevezett másik, szintén tökéletesen szeparálható rész, harminc-negyven főnek biztosítva a teljes különálló vendégteret. Összességében egyébként mintegy háromszázan férnek el kényelmesen a teljes vendégtérben, amihez a ház központi területén egy baldachinos színpad is tartozik, hozzátéve persze, hogy a terek tökéletesen szeparálhatók egymástól – azaz bármilyen jellegű rendezvényhelyszínnek, az esküvőktől a nagyszabású évzáró partiig, tökéletes választás a budai Hemingway.

 

IRÁNY A PIAC!

Au Marché!– tartják a franciák, vagyis irány a piac. A Hemingway konyhájának csapata – Fóti Tamás vezetésével – ugyanezt a filozófiát vallja: naponta járják a piacokat, figyelik a kínálatot, hol a legjobb a friss zöldség, gyümölcs, hús és más, szükséges alapanyag a napi főzéshez. Tematikus heteket is rendeznek – hol egy-egy szezonális zöldséghez vagy gyümölcshöz köthetőt, hol egy népszokáshoz kapcsolódó programot hoznak létre. Ilyen például a novemberben zajló Tökös-Liba Hetek (november 4–16- ig), vagy nyáron ilyen volt a nagysikerű Cseresznyehetek. Tematikus borvacsorákkal is készülnek, a napokban tartottak például egy igazán különleges összeállítású borvacsorát, amelyen az olívaolajat párosították különféle étkekkel és borokkal (részletek keretes anyagunkban – a szerk.). Decemberben saját készítésű, kézműves, ínyenckarácsonyi finomságokkal készülnek.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.