Amellett, hogy izgalmas múlttal rendelkezik, jelenlegi választéka sem mindennapi: a magyar kézműves élelmiszerekből készített ételek, a nemzetközi konyhák ízei és az egészséges fogások (makrobiotikus étkek) egyaránt megtalálhatók az étlapon a szezonális, most éppen őszi–téli kínálat mellett.
ISMERI, AKÁR A TENYERÉT
A ház jelenlegi tulajdonosi köre olyan jól ismeri korábbról a helyet, hogy közülük például Kovács Péter már 2003–2006 között is vezette a komplexumot. Így amikor idén februárban visszatért régi munkahelyére – immár tulajdonostársként és étteremvezetőként –, pontosan tudta, mire számíthat. Így sikeres és szép időszakot tudhat maga mögött az alig fél éve működő új felállású csapat. Számos emlékezetes rendezvény, á la carte vendég „van a hátuk mögött”.
TÖKÉLETES RENDEZVÉNYHELYSZÍNKÉNT IS FUNKCIONÁL
Persze egyben szerencsések is a tulajdonos- üzemeltetők, hiszen a Hemingwaynél minden adott ahhoz, hogy igazi sikertörténet legyen: tündéri, szinte meseszerű a környezete a kicsi, mégis csupazölddel körülölelt tóval szoros szimbiózisban élve, ahol középen egy este megvilágított szökőkútból lövell a víz a magasba – csodás látványt nyújtva. Negyven-ötven fő befogadására alkalmas terasz nyílik e páratlan látványra, rossz idő esetén pedig a belső, fedett terasz is biztosítja ugyanezt a panorámát, a háttérben nem mellesleg a Gellérthegy látványával. De a különféle termek kialakításakor sem voltak szűkmarkúak a tervezők: van itt Alabástrom elnevezésű különterem (harminc-negyven fő befogadására alkalmas) ami akár backstage is lehet, ahol a fellépők készülődhetnek. Valamint van egy Afrika teremnek nevezett másik, szintén tökéletesen szeparálható rész, harminc-negyven főnek biztosítva a teljes különálló vendégteret. Összességében egyébként mintegy háromszázan férnek el kényelmesen a teljes vendégtérben, amihez a ház központi területén egy baldachinos színpad is tartozik, hozzátéve persze, hogy a terek tökéletesen szeparálhatók egymástól – azaz bármilyen jellegű rendezvényhelyszínnek, az esküvőktől a nagyszabású évzáró partiig, tökéletes választás a budai Hemingway.
IRÁNY A PIAC!
Au Marché!– tartják a franciák, vagyis irány a piac. A Hemingway konyhájának csapata – Fóti Tamás vezetésével – ugyanezt a filozófiát vallja: naponta járják a piacokat, figyelik a kínálatot, hol a legjobb a friss zöldség, gyümölcs, hús és más, szükséges alapanyag a napi főzéshez. Tematikus heteket is rendeznek – hol egy-egy szezonális zöldséghez vagy gyümölcshöz köthetőt, hol egy népszokáshoz kapcsolódó programot hoznak létre. Ilyen például a novemberben zajló Tökös-Liba Hetek (november 4–16- ig), vagy nyáron ilyen volt a nagysikerű Cseresznyehetek. Tematikus borvacsorákkal is készülnek, a napokban tartottak például egy igazán különleges összeállítású borvacsorát, amelyen az olívaolajat párosították különféle étkekkel és borokkal (részletek keretes anyagunkban – a szerk.). Decemberben saját készítésű, kézműves, ínyenckarácsonyi finomságokkal készülnek.