hirdetés
hirdetés

Tihanyban augusztus végéig játszanak

Hosszabb balatoni szezont szeretnének a Tihanyi Szabadtéri Játékok szervezői, ezért a tavalyinál ők is egy héttel később, augusztus 27-én zárják az idei évadot, jelentette be Bujtor Judit programigazgató egy pénteki sajtótájékoztatón.

hirdetés

A nyári színházat egykor elindító, két éve elhunyt Bujtor István színművész özvegye elmondta, hogy korábbihoz hasonló színvonalú és tematikájú műsorral várják az idén is a nézőket. A repertoárban a népszerű színészeket felvonultató kamaradarabok, zenés játékok mellett most is több koncert és táncos produkció kerül a nézők elé. Az idén a múlt évben regisztrált hétezer látogatónál is többre számítanak, bár az eddigi érdeklődéssel is elégedettek, hisz a legtöbb előadáson pótszékeket kellett beállítani.

Az évad a tavalyinál egy hétvégével később, július 8-án a Budapest Bár Hoppá! című lemezbemutató koncertjével indul. A további műsorban több más mellett olyan népszerű darabok szerepelnek, mint az Esőember, a Balfácánt vacsorára, a Csak semmi szexet, kérem, a Hippolyt a lakáj, a Mezítláb a parkban, vagy az augusztus 27-i záró programként látható A nagy négyes című darab. Sok érdeklődőt, köztük külföldieket is várnak a koncertekre, táncelőadásokra. A nyitó program után augusztusban is fellépő Budapest Bár mellett jön a Quimby Teátrum, a Republic, ismét színpadra lép az Experidance együttes is az Ezeregyév című produkciójával.

A sajtótájékoztatón Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának közelmúltban megbízott vezetője adott tájékoztatást a régiót népszerűsítő turisztikai kampányokról, kiadványokról. Így beszélt többek mellett az idei szezonra elkészült fejlesztésekről, a Tiszta erőből nyár marketingkommunikációs kampányról, az újságíróknak kézbe is adott Balaton Funzine és Balaton Wellness című kiadványokról.

A fórumnak helyet adó Németh László Művelődési Ház a sajtótájékoztatót követően rendezte meg első alkalommal a Bujtor István filmnapot. A családias körben megtartott programon a színész-rendező-producer olyan filmjeit láthatták az érdeklődők, mint a Pogány madonna, a Szemüvegesek, Az oroszlán ugrani készül, A Pendragon legenda és a Csak semmi pánik. A szervezők jövőben rendszeressé szeretnék tenni a községhez szoros szálakkal kötődő művész emlékét ápoló programot.

Az első film vetítése után megtartott közönségtalálkozón az egykori alkotók közül Kern Andrással, Avar Istvánnal és a több Bujtor-film zenéjét is szerző Frenreisz Károllyal is találkozhattak az érdeklődők.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk