hirdetés

Több mint 3000-en a Debrecziner Gourmet-n

A közönség és a szakma részéről egyaránt hatalmas várakozás előzte meg, majd óriási érdeklődés kísérte az idei Debrecziner Gourmet Fesztivált.

hirdetés

A június 24-25-én megtartott rendezvénynek Debrecen egyik turisztikai szempontból is kiemelten fontos területe, a nagyerdei Békás-tó környéke szolgált exkluzív helyszínül. A kétnapos gasztronómiai fesztivál célja az volt, hogy minél többen megismerjék és megszeressék Kelet-Magyarország hiteles alapanyagait, izgalmas ízeit. Ismert magyar séfek, és a vendéglátás ikonikus helyi mesterei adtak egymásnak és a közönségnek randevút a színpadon, a standoknál pedig többek között magyar szürkemarha, házi bivaly, racka és gyöngytyúk felhasználásával készült ételeket kóstolhattak az érdeklődők.


A fesztivál gasztronómiai kínálatát az alábbi vendéglátóhelyeknek és birtokoknak köszönhettük:
Butiq (nemzetközi) – Debrecen, Danka Chili (chilikészítmények), Dűlő (magyar) – Miskolc, El Burro (mexikói) – Debrecen, El Gaucho (argentin) – Debrecen, HelloHal (halbár) – Budapest, Hortobágyi Csárda (magyar) – Hortobágy, IKON (magyar) – Debrecen, IKON Debreceniző (streetfood) – Debrecen, Kis Padlizsán (vegán) – Debrecen, Kis Virág (cukrászda) – Vámospércs, Kürtőske’hely (kürtőskalács) – Debrecen, Levendula Fagyizó (fagylaltozó) – Debrecen, Maszek (magyar) – Debrecen, Meating (streetfood) – Nyíregyháza, Mirage (magyar) – Hajdúszoboszló, Nárcisz Birtok (sajtok) – (Debrecen), Spaletta Étterem (nemzetközi) – Kecskemét, Szender Kert (fűszernövények), Wok to Box (ázsiai) – Debrecen


 
 
Az éttermek nem mindennapi kínálatának kóstolgatása előtt jól esett egy pohár Törley pezsgő, a jó falatokat a Stay söreivel, a Bortársaság és a DiVino boraival lehetett leöblíteni, kávéról pedig a Cafe Frei-Debrecen és a Caffé Mauro gondoskodott.


Az időjárás kegyes volt a fesztiválozókhoz, a kánikulai hétvégén összesen több mint háromezren váltottak jegyet a rendezvényre. A kiállítók egy részét meg is lepte a nagy érdeklődés, néhány standon jóval zárás előtt elfogyott minden, pedig általában 4-500 adag étellel készültek a kitelepült éttermek. A fesztivál szervezői környezettudatosan gondolkodtak, a tányérok és az evőeszközök egyaránt biológiailag elbomló anyagokból készültek.

A rendezvény házigazda-műsorvezetője szombaton Jókuti András gasztroblogger, a Bocuse d’Or ceremóniamestere, vasárnap pedig Bernáth József, „a Séf” volt, az általuk vezetett színpadi beszélgetések szintén sok érdeklődőt vonzottak.


A Debrecziner Gourmet szervezői fontosnak tartják a megfelelő színvonalú szakmai utánpótlás nevelését, ezért a városban működő vendéglátóipari szakközépiskola diákjai és oktatói belépődíj nélkül látogathatták a rendezvényt. Az ötödik születésnapját ünneplő IKON Étterem tulajdonosa, Balogh Károly ennél komolyabb terveket is vázolt: szeretné elmélyíteni a kapcsolatot az iskola és az étterem között annak érdekében, hogy a jövő szakemberei minden tekintetben színvonalas képzést kapjanak: találkozzanak a modern technológiákkal, a korszerű alapanyagokkal.

A szervezők nagyszerű munkát végeztek, a második Debrecziner Gourmet kiváló rendezvény volt. Lesz harmadik, ez nem kérdés.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk