Top 10 étterem az északi és a déli parton

A hiánypótló gasztronómiai útikalauz, mely a nyári dupla szám mellékleteként jelent meg, mintegy 336 helyet, köztük éttermeket, strandbüféket, borászatokat, cukrászdákat, piacokat mutat be a Balaton és a Velencei-tó körül. Ezúttal az éttermek toplistáját mutatjuk be.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén már annyi jó konyhát azonosítottunk a tó körül, hogy könnyedén alkottunk külön top tízes listát az északi és déli part éttermeiből - írja Laky Zoltán szerkesztő bevezetőjében. A kiadvány felhívja a figyelmet arra is, hogy a déli part gasztronómiája is meglepő fejlődésnek indult az utóbb időben. Lassan felébred Csipkerózsika-álmából a déli part is – itt sokáig a Kistücsök volt a fény az éjszakában, de már a sokáig alvó óriás Siófok is kínál kiváló éttermeket, miközben tovább ragyognak észak csillagai is a balatonfüredi Bistro Sparhelttől a köveskáli Kővirágig - állítják a szerkesztők. Nézzük tehát kiket ajánl a Magyar Konyha egy balatoni gasztronómiai klikapcsolódáshoz!

 

 

Top 10 étterem az északi parton

  1. Bistro Sparhelt, Balatonfüred
  2. Chianti étterem, Veszprém
  3. Villa Medici, Veszprém
  4. Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy
  5. Pura Vida, Tapolca Söptei Pincészet és Étterem,Csopak
  6. Márga Bisztró, Csopak
  7. Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál
  8. Baricska Csárda, Balatonfüred
  9. Miakő Étterem és Borház, Köveskál

 

Top 10 étterem a déli parton

  1. Kistücsök étterem, Balatonszemes
  2. Kristinus Gasztro Műhely, Kétely
  3. Chateau Visz, Visz
  4. Mandara Café et Lounge, Siófok
  5. Spoon Il Mercato, Balatonakarattya
  6. Hubertus-Hof, Balatonfenyves
  7. Rozmaring Kiskert, Siófok-Balatonszéplak
  8. Majthényi Présház, Balatonlelle
  9. Gianpierro's, Balatonboglár
  10. János Vendéglő, Siófok-Szabadifürdő

Forrás: Vendég&Hotel Online


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.