hirdetés
hirdetés

Tovább nőhet a norvég turisták száma hazánkban

Január 10-én az oslói "Travel Match" B2B workshoppal kezdődött az észak-európai turisztikai szakma új éve. A rendezvény keretében az Oslo Kongresszusi Központ termeiben felállított asztaloknál 100, a világ minden részéből érkezett nemzeti képviselet és szolgáltató várta üzleti megbeszélésekre a szervezők által verbuvált norvég üzleti partnereket, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

hirdetés

15 perces rotációban mindenkinek 16 találkozóra volt alkalma, a szünetekben pedig kötetlen beszélgetésre azokkal, akikkel esetleg nem sikerült a számítógépes "matchmaking" keretében találkozni. Magyarországot a Magyar Turizmus Zrt. részéről Székely György észak-európai képviseletvezető képviselte, az MT Zrt. szervezésében pedig további 5 hazai szolgáltató – a Danubius Hotels, a Dynamic Tours, az ETS Hungary, a HTI Travel, valamint a Ramada Resort/Aquaworld – vett részt a szakmai találkozón kedvezményes tarifával.

A rendezvény napján jelent meg a legnagyobb norvég napilap, az Aftenposten egész oldalas ajánló cikke Európa néhány kiemelt gasztronómiai élményéről, köztük első helyen a budapesti Rosenstein vendéglőről, amelyet az alábbi címmel ajánl a norvég utasok figyelmébe: „Itt meg kell állnod egy étkezésre! ...Valóban ivott Károly herceg fehérbort a Rosensteinben?”, majd így jellemzi a vendéglőt: „...egy nem hivalkodó, de kellemes hely a világ legjobb gulyásával, nagyszerű lecsóval, báránybordával és Károly herceg kedvenc somlói juhfark borával...”. A cikket követő oldalon pedig egy magyar fogászati klinika invitálja az olvasót a "Reiselivsmessen" kiállításon található standjának meglátogatására. Ugyancsak az Aftenposten lap írta meg néhány hete oknyomozó cikkében, hogy a norvégok számára Magyarország az első számú egészségturisztikai úti cél: 2012-ben mintegy 5 ezer norvég páciens költött fogászati kezelésre közel 200 millió norvég koronát (kb. 8 milliárd forint) a magyarországi fogászati klinikákon.

A 2012-ben is örvendetesen bővült norvég piac a partnerek várakozásai szerint idén is töretlenül fejlődik majd. November végéig közel 139 ezer norvég vendégéjszaka realizálódott hazánk kereskedelmi szálláshelyein, ami 27,2%-os növekedést jelent az előző évhez mérten. A magyar turizmus szempontjából a 2013-as év vonatkozásában fontos fejlemény, hogy növekszik a légitársaságok által kínált kapacitás: a Norwegian 7-ről 9-re emeli a nyári menetrendi időszakban az Oslo-Budapest járat heti frekvenciáját, ugyanakkor új szereplőként megjelenik az útvonalon az SAS is, heti 6 járattal. A lettországi Air Baltic pedig a Hévíz-Balaton reptérre indít járatot Rigából májustól, kitűnő átszállási lehetőséggel több norvég város felől is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk