hirdetés
hirdetés

Új hosszú távú fapados indul

Európa kétség kívül jól el van látva „olcsó” légitársaságokkal, melyek folyamatosan fejlesztik útvonalhálózatukat és növelik a frekvenciájukat. Ezek eddig az öreg kontinensen belül üzemeltek.

hirdetés

Most a svájci Baboo regionális légitársaság korábbi elnöke, Julian Cook bejelentette, hogy legkésőbb 2013-ban elindítja a FlyA elnevezésű hosszú távú fapados járatát. A tervek szerint a légitársaság Európa és az USA között két négyszázfős A330-300-as géppel működtetne járatokat, hogy pontosan mely városok között, egyelőre nem derült ki. 

Cook a Baboo menedzsmentjéből 2007-ben szállt ki, részvényeit 2008-ban maradéktalanul eladta, hogy pénzét egy új fapadosba fektesse. Véleménye szerint ötlete hiánypótló kezdeményezés, melynek az attraktív árai (egy útra szóló, adók nélkül 86$, illetve 69 euró) minden bizonnyal komoly érdeklődést keltenek majd.

Eredetileg Angliai bázisról terveztek repülni Indiába, Pakisztánba és a Távol-Keletre, de ennek az üzleti feltételei nem voltak megfelelőek, ezért a beruházók, akik között sok távol-keleti és USA-beli is van, inkább az USA keleti partjának célállomásait választották. A már üzemelő AirAsiax céget konkurenciának tekintik, lapértesülések szerint útvonalaikat a klasszikus 10 órás long-haul repülési idő helyett maximum 9 órára tervezik.

A leasing szervezetekkel most folynak a tárgyalások. A cég központjául eredetileg Svájcot jelölték, de mivel Svájc nem tagja az EU-USA légügyi megállapodásnak és az adók és repülőtéri kiszolgáló árak is nagyon magasak, ezt elvetették. Egyelőre jobb kondíciókat kínáló európai központot keresnek, olvashattuk a korábbi híradásokban.

A svájci Ch-Aviation hírportál június eleji információja szerint a légitársaság három A330-asával Londonból és Párizsból olyan úti célokra közlekedik majd, mint Boston, Miami, Montreal és New York. 

Egy dolog biztos, az iparág érdeklődve várja az ez év második felének fejleményeit.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk