hirdetés
hirdetés

Újra indul a szezon Sármelléken

Fontos jubileummal és új vezetővel kezdi az idei szezont a Balaton és nyugat-magyarországi régió nemzetközi repülőtere Sármelléken.

hirdetés

A Fly Balatont üzemeltető FB Airport Kft. mögött álló SCD Group ma jelentette be, hogy a repülőtér éléről ismét távozott Gubicza Ágoston és helyét Polgár Tibor vette át. Az SCD Group vezérigazgató-helyettese emellett továbbra is vezérigazgatóként irányítja a Balatontourist Zrt-t.

A mai sármelléki esemény nem is igazán hozzájuk, hanem a Lufthansával tíz éve együttműködő Mutsch Ungarn Reisenhez kötődik. A Németországban és Hévízen és működő utazási iroda a jubileum kapcsán 25 német újságírót és mintegy 50 német utazásszervezőt, egészségturizmus területén érintett döntéshozót, civil szervezeti vezetőt utaztatott hozzánk négy napra a Lufthansa gépén, hogy a nyugat-balatoni, nyugat-magyarországi térség turisztikai szolgáltatásaival ismerkedjenek. A tanulmányút megszervezésébe bekapcsolódtak az érintett szállodák és települések, valamint a Magyar Turizmus Zrt. is.

A vendégeket fogadó Joseph Mutsch, a Mutsch Ungarn Reisen tulajdonos vezetője lapunknak többek között elmondta, hogy az idén várhatóan 90 repülővel mintegy ötezer vendéget hoznak a térségbe, akik várhatóan 70 ezer éjszakát töltenek el nálunk. A főként Frankfurtból, Düsseldorfból és Berlinből érkező vendégek elsősorban Hévízen, Zalakaroson, Sárváron pihennek, de felkeresik közülük a balatoni szállodákat is.

Joseph Mutsch és felesége látható, amint a vendégeket fogadja a vendégeket
Joseph Mutsch és felesége fogadja a vendégeket (Fotó: Antal Fülöp)

A Lufthansával zajló együttműködés tíz éve alatt mintegy 800 ezer éjszakára hoztak vendégeket hazánkba. A most kezdődött négynapos tanulmányúttól a forgalom további növekedését várják. A napilapoknál és turisztikai szaklapoknál dolgozó újságírók reményeik szerint tovább erősítik a nyugat-magyarországi szolgáltatások jó hírét.

A vendégeket a térség és a legnagyobb fogadóbázis, Hévíz nevében köszöntő Könnyid László alpolgármester elismerően szólt a Mutsch Reisen működéséről. A Hotel Európa Fit szállodát is vezető szakember szerint város közel egymilliós évi vendégéjszaka számában az iroda a legmeghatározóbb utazásszervező a német piacról. A most zajló tanulmányút lebonyolításában szokatlanul szoros együttműködés jött létre az érintettek között. Amit az is mutat, hogy a szálláshelyek magukra vállalták a náluk igénybevett szolgáltatások teljes költségét. Könnyid László a múlt évi szezonról általánosságban elmondta, hogy növelni tudták a Németországból érkező vendégek számát és hosszabb lett az egy-egy vendégre jutó tartózkodási idő is. Az idei gyógyszezonban a tavalyihoz hasonlóan pozitív eredményre számit.

Az idei évben a forgalom emelkedésére számítanak a sármelléki repülőtéren is. Itt az igazi szezon április 16-án kezdődik, amikortól hetente három-négy charter-járatot fogadnak Németországból. Mint Polgár Tibor elmondta, Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból és Berlinből kéthetente érkeznek a Lufthansa Regional gépei a Balatonhoz. A Hamburg Airways havi rendszerességgel jár majd Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről a nyári szezonban.

Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az eddig kizárólag a téli szezonban érkező moszkvai járatok nyári, kora őszi visszatéréséről. Ugyanakkor továbbra is kétséges szerinte, hogy a RyanAir légitársaság gépei még az idén megjelennek-e a sármelléki kifutón. Ugyan a felek már megállapodást kötöttek, de a szerződéskötési folyamat még nem zárult le. Erről a jövő hét elejére ígért pontosabb információt. Polgár Tibor sármelléki munkáját Mihálka Tibor segíti kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatóként az FB Airportnál. Mihálka Tibor a Budapest Airporttól igazolt át a repülőtérhez.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk