hirdetés
hirdetés

Boglári Buborék és a csavargőzös

Strandfejlesztést, az első balatoni csavargőzös-hajó felújítását tervezi Balatonboglár 201,6 millió forintos uniós támogatásból.

hirdetés

Erről Varga Kálmán, a boglári városfejlesztési bizottság elnöke számolt be pénteken Balatonbogláron, ahol Pór Péterrel, a város főépítészével közösen sajtótájékoztatón adott tájékoztatást a 320 millió forint értékű "Családbarát örökségvédelem" nevű komplex turisztikai programról.

Varga Kálmán elmondta, az öt elemből álló, 2012 május 31-ig megvalósuló beruházás része egy fejlesztési csomagnak, amely a város turisztikai arculatát, szolgáltatásait teljes mértékben megújítja. Az októberben startolt projektben a déli Balaton-part egyik legrégebbi szabad strandján építenek "Boglári Buborék" néven egy fizetős, egyedi, vizes játékteret, egyebek közt vízágyúkkal, permetezőkkel, csúszdákkal, ugráló-gömbökkel.

A város kikötőjében található közel 140 éves csavargőzös műemlékhajó felújításával pedig interaktív hajómúzeumot kívánnak kialakítani.

Turisztikai piac őstermelőkkel

A város főterén helyi turisztikai piac létesül, amelynek célja egy esztétikus, a helyi őstermelők és kézművesek termékeit, ajándéktárgyait kínáló piac megépítése 28 árusítóhellyel. A projekt részeként az önkormányzat mobil színpadot és rendezvénysátrat is vásárol, amire régóta szüksége van a nagyszabású rendezvényeihez. Sor kerül a védettséget élvező műemlék, a Kék Kápolna felújítására és a Szent Erzsébet Emlékpark (kápolnapark) megújítására, turisztikai hasznosításra is.

Varga Kálmán hangsúlyozta, a fejlesztések révén új és egyedi turisztikai szolgáltatások jönnek létre, új munkahelyek teremtődnek, és a számítások szerint 2017-re 50 ezerrel nőhet a vendégéjszakák száma Balatonbogláron. (MTI)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk