hirdetés
hirdetés

Ukrán orvosok „vizsgálták” egészségturisztikai kínálatátunk

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében egy ukrán orvos-csoportnak nyílt lehetősége arra, hogy október 14-18. között hazánk egészségturisztikai kínálatával ismerkedjen meg.

hirdetés

A tanulmányút első felében az észak-magyarországi régió lehetőségei képezték a „vizsgálat” programját: a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsorit követően meglátogatták a nemrég felújított Zsóry Gyógy- és Strandfürdőt, majd a csoport innen Mátraderecske felé vette az irányt. A gyönyörű fekvésű mátrai faluban található természeti kincset, a mofettát – amelyet már régóta alkalmaznak különböző betegségek kezelésére, gyógyítására – maguk az orvosok is kipróbálhatták, illetve az ottani vendégekkel való találkozás során szerezhettek átfogóbb ismereteket. Mátraderecske után Eger barokk városába érkeztek az ukrán szakmai vendégek, ahol a város egyik igazi különlegességét, a Török Fürdőt tekintették meg, és megismerhették a fürdő nyújtotta lehetőségeket is, mint pl.: gyógyvizes kezelések, iszapkezelés, fizikoterápia stb. Egy kis szabadprogram után, mely során a városban kalandozhattak a résztvevők, Egerszalókon folytatódott a tanulmányút. A hegyoldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült fürdő a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati- és wellness szolgáltatásai révén egyedülálló a térségben. A Saliris Resort Spa****-ban egy borkóstolóval egybekötött vacsora közben orvosi előadást hallgattak meg, melynek keretében a szállodában nyújtott kezelésekről szerezhettek ismereteket. Az elmélet után a szálloda wellness és gyógykezeléseit másnap gyakorlatban is megtapasztalhatták az orvosok.

A tanulmányút második részében, október 16-17-én Budapestet is „megvizsgálták”. A főváros turisztikai nevezetességeiben kétéltű jármű segítségével földről és vízről is gyönyörködhettek, majd elmerültek fürdőkultúránkban a Széchenyi fürdőben, elméletben és gyakorlatban is. Ezután következett egy kis rétes kóstolás hungarikum programokkal egybekötve, fakultatív programként pedig az egyedi hangulatú romkocsmák világába csöppenhettek bele a szakemberek. Az egészségturizmus jegyében Budakeszin, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben tettek látogatást, orvosi vezetéssel végéig járták a Budai Egészségközpontot, ahol a menedzserszűrést és más szolgáltatásokat is tanulmányozhatták, továbbá orvosi előadással egybekötve megismerték a Danubius Health Spa Resort Margitsziget által nyújtott gyógyászati és wellness szolgáltatásokat is.

Magyarország számára mindenképp hasznos, hogy „alávetette magát az ukrán orvosok vizsgálatának”, mivel Ukrajnában erősödik a gyógy- és wellness-szolgáltatások igénybevételének trendje a legtöbbet költő 20-39 éves korosztályban, és számukra hazánk wellness-turisztikai kínálata egész évben releváns. Fontos szempont továbbá, hogy a gyógyszállodákat és kezeléseket igénybe vevő 40-54 éves felső- és középosztálybeliekre, a szakma – a gyógyturizmusra szakosodott touroperátorok – mellett, az orvosoknak van nagy hatásuk.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk