Ciprus, peloponnészoszi körutazás és Évia a Mouzenidis Travelnél

A tavalyi év eredményeiről és az idei újdonságokról tartott bemutatót a Mouzenidis Travel, az Aegean Airlines és a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal március 21-én a Mazi étteremben. Az eseményen részt vett Antonios Theocharous ciprusi és Dimitrios Letsios görög nagykövet is.

A bemutató Kovács Krisztina prezentációjával kezdődött, aki az Aegean Airlines képviseletében röviden bemutatta a légitársaságot, amely tavaly 12 millió utast szállított, ezzel olyan versenytársat előzött meg, mint az Austrian Airlines.

A légitársaság 2010 óta tagja a Star Alliance-nak és 2013 óta repül Budapestre, ahonnan jelenleg heti négy járat közlekedik Athénba. Összesen 145 desztináció szerepel a légitársaság kínálatában, ezen belül 111 nemzetközi és 34 Görögországon belül repül. Az Aegean a "hiánypótlásra” is törekszik, ezért minden tájegység felé próbálnak nyitni. Az utasok többek között Tel-Avivba, Teheránba és Bejrútba is repülhetnek.

A klasszikus légitársaságokhoz hasonlóan két osztály érhető el, a business és a turistaosztály. Ez utóbbin belül két alosztály létezik, a legalacsonyabb árkategóriájú Go Light és a Flex, amely rugalmasabb feltételeket biztosít az utasoknak. Fedélzeti ellátás minden osztályon van.

Rekordszámú turista Cipruson

A Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal képviseletében Ács Viktória elmondta, hogy tavaly rekordszámú, több mint 3 millió turista látogatott el Ciprusra és az idei kilátások is jók. A szigetország legvonzóbb tulajdonsága az egész évben kellemes időjárás és a tenger, amely november végéig alkalmas fürdőzésre. Budapestről Larnakába indulnak közvetlen járatok, az Aegean athéni átszállással közlekedik.

A sziget 440 kilométernyi partszakaszán 42 kék zászlós minősítésű strand található. A fürdőzésen túl nagy hangsúlyt fektetnek az aktív turizmusra is. Az Akamasz-félsziget a túrázók egyik kedvelt célpontja, Pissouriban például a magyar mountain bike csapat is rendszerint tart edzőtábort. A hazai Bubi-rendszerhez hasonlóan már kerékpárkölcsönző-hálózat is működik az országban. Szintén nagyon népszerű a golf a turisták körében, a tervek szerint idén Larnakában bővítik a golfozási lehetőségeket.

Egyre népszerűbb a zarándokturizmus és a falusi turizmus is a szigetre látogatók körében. A falusi turizmus keretén belül az ország belső részein és hegyvidékein megtalálható tradicionális parasztházakban szállhatnak meg az utazók.

Európa Kulturális Fővárosa 2017-ben Pafosz lett, ennek keretén belül a programsorozatok már januárban elkezdődtek, és egyfajta nyitott agóraként igyekeznek bemutatni a szigetország történelmét.

Ciprus is bekerült a kínálatba

Csabai Ferenc, a Mouzenidis Travel értékesítési vezetője röviden bemutatta a thesszaloniki székhelyű céget, elmondta, hogy a 22 éves vállalat már 80 értékesítési pontot üzemeltet Európán belül, idén novemberben nyílik a következő Londonban. A cégcsoportnak csak az egyik szegmense az utaztatás, ezen felül saját légitársaságot üzemeltetnek, biztosítással, ingatlanfejlesztéssel, gyógyturizmussal és egyetemi képzésekkel is foglalkoznak, de egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a MICE-utazások is. 

A 2017-es nyári szezonban 3 fő desztinációt kínálnak utasaik számára: Korfut, Krétát és Zakinthoszt. Új desztinációnak számít - az Aegean Airlines együttműködésével - Évia, amely Kréta után a második legnagyobb görög sziget. Szintén az Aegeannal közösen idén áprilistól nyár végéig zajlanak a körutazások, kis létszámú, 12-16 fős csoportokban. A klasszikus görög körutazások mellett idén többek között a Peloponnészoszi-félsziget is felkerült a listára.

Kínálatukban szintén az idei év újdonsága Ciprus, elsősorban Limassolra koncentrálnak, de szerveznek utakat Tochni településre is.

Csabai Ferenc a prezentációban kiemelte az utazási iroda előnyeit: a nagy szálláskínálatot - főleg a 3-4 csillagos kategóriában -, a buszokon lévő ingyenes wifihasználatot, illetve azt, hogy a meghirdetett árakon túl nincsenek további rejtett költségek. Az utazási irodai partnereknek online foglalási rendszer is a rendelkezésükre áll, ezzel még egyszerűbbé téve a foglalást.


Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon

Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon 

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás.
17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben

17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben 

A különleges leletet már a Múzeumok Éjszakáján megnézhetik az érdeklődők a veszprémi várnegyed Work in Progress kiállításán.
Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása

Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása 

Június 28-án nemzetközi mezőny indul a Fesztiválkatlanból.
Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya

Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya 

Itt a legfrissebb országos kutyabarát strandtérkép, hozzá hasznos tippekkel.
Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent?

Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent? 

„Az Európai Uniónak át kell gondolnia a stratégiáját” – mondja Bárány László,az ország piacvezető és a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás közel 50 százalékát adó piaci szereplőjének tulajdonos-ügyvezetője.
Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.
Nyári programok a víz és a napfény szerelmeseinek

Nyári programok a víz és a napfény szerelmeseinek 

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit.
Friss felmérés: fizetési szokásokról külföldön

Friss felmérés: fizetési szokásokról külföldön 

Ahogy egy új felmérés is mutatja, a digitális fizetések jelentősége egyre nő a közép- és kelet-európai kártyabirtokosok körében.
Drágább nyárra készülnek idén a szülők

Drágább nyárra készülnek idén a szülők 

A szülők csaknem felének a gyermekek felügyeletének megszervezése jelenti a legfőbb problémát a nyáron.
Mi, magyarok így készülünk a nyaralásra

Mi, magyarok így készülünk a nyaralásra 

A válaszadók közel harmada több mint 5 hónapon keresztül készül a várva-várt nyaralásra.