Díszes köszöntésben részesült a Szigetközi Friss Víz

A Festetics-palotában, egy jó hangulatú fotózással ünnepelték a magyar gasztronómia csillagai Magyarország legismertebb palackozott ivóvizének, a Szigetközi Friss Víznek nemzetközi sikerét. A külföldön Panta Aqua The Water néven ismert ivóvíz az iTQi Superior Taste Award megmérettetésén a legfelsőbb kategóriájú vizek között is kiemelkedőnek bizonyult, ami világszinten is hatalmas elismerés.

A Superior Taste Award az egyetlen olyan díj, amit Michelin-csillagos sztárséfek és sommelier-k döntése alapján ítélnek oda. A több mint 70 tagú bírálóbizottságot nagy gonddal választják ki a világ 36 különböző országában élő, hosszú évek tapasztalatával rendelkező szakemberek közül. Az értékelő bizottság tagjai vakkóstolási teszt alapján, egymástól függetlenül ítélték meg az AQUA Szolgáltató Kft. palackozott vizét a legkiválóbb minőségűnek, és jutalmazták a maximálisan adható, 3 csillaggal.

Az ünnepséggel egybekötött fotózáson részt vett többek között Kovács Antal (háromszoros magyar sommelier bajnok), Varga Norbert (sommelier), Dr. Mészáros Gabriella (nemzetközi borakadémikus), Jókuti András (gasztroblogger, „Világevő), Jászai Tibor (chef), Wolf András (konyhafőnök) és Ruprecht László (kreatív chef).

„A Szigetközi Friss Víz pont azt a finoman neutrális ízkörnyezetet teremti meg borkóstolás közben a szánkban, ami nélkül igazi borélvezetről nem beszélhetünk. Sima, selymesen puha textúrája
a komoly, ismeretszerző borkóstolásoknál is elengedhetetlen.” – nyilatkozta Dr. Mészáros Gabriella. 


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.