Erasmus+ Nívódíjat kapott egy vendéglátóipari és turisztikai iskola

Az Európai Unió Erasmus+ programjába évről évre egyre többen kapcsolódnak be. A legkiválóbb magyar koordinálású együttműködéseket Erasmus+ Nívódíjjal tüntette ki a Tempus Közalapítvány. A díjakat csütörtökön adták át Budapesten.

Nívódíjat a legkiemelkedőbb színvonalon megvalósított Erasmus+ pályázatok kaphatnak. Az idei hatdíjazott között van óvoda,céges-oktatási együttműködés, valamint ifjúsági csoport is. Ezeknek a projekteknek köszönhetően olyan módszereket, eszközöket és technológiákat alkalmaznak a részt vevő intézményekben és szervezeteknél,amelyek hozzájárulnak a hazai oktatás és képzés fejlesztéséhez, emellett mások számára is inspirálóak és hasznosak lehetnek. Az Erasmus+ Nívódíjakat május 30-án, a Tempus Közalapítvány szakmai konferenciáján adtákát Budapesten. Az élményalapú tanulástfókuszba állító rendezvényen az Erasmus+ program teljes spektruma bemutatkozott.

Az egyik díjazott a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Hat különböző országba utazhatott ki az iskola 45 tanulója és 8 dolgozója külföldi tapasztalatszerzésre az Erasmus+ program keretében. A diákok szakmai gyakorlatát, illetve az oktatók továbbképzését és szakmai látogatásait az intézmény valós igényeihez és a piaci elvárásokhoz igazították. A megszerzett tapasztalatokat beépítették az oktatásba, hogy minél korszerűbb képzéseket kínálhassanak az iskolában.

Hazánkban 2018-ban 14,5 milliárd forintból valósulhattak meg nemzetközi együttműködések az Erasmus+ programban, ami több mint 22.000 fő részvételét tette lehetővé.Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója kiemelte: az uniós programban részt vevő intézmények között számos kistelepülés és hátrányos helyzetű régió is található. A pályázók óriási szabadsággal rendelkeznek abban a tekintetben, hogy kikkel, milyen témában és formában szeretnének együttműködni. A lehetőségek száma ráadásul tovább nő, mivel 2019-benaz előző évhez képest 20 százalékkal magasabb összeg áll a magyar pályázók rendelkezésére Erasmus+ projektek megvalósítására.

Forrás: Turizmus Online


Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.
Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.