Food & Beverage menedzser képzés indul a Metropolitanen

Magyarországon elsőként a Budapesti Metropolitan Egyetem indít F&B menedzser felnőttképzést, melynek ötletét a vendéglátóiparban felmerülő komoly szakemberhiány, a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Gasztronómia éve és a Magyarországon megrendezett Bocuse d'Or adta Dr. Grotte Judit szakvezető számára.

A képzésben végzettek a food & beverage menedzsment elméletének és gyakorlatának teljes ismeretét kapják. Hozzájutnak a strukturális ismeretekhez, a fogalomrendszer pontos használatához, és legfőképp mindannak gyakorlati felhasználására is kompetenssé válnak. Egyaránt elsajátítják a hazai és a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott korszerű F&B menedzseri pozícióhoz tartozó technikákat. Mindezzel mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten versenyképes, azonnal alkalmazható tudást sajátítanak el. A gyakorlatorientált oktatás egyaránt érinti a multinacionális vállalati struktúra áttekintését és a családi vállalkozások fennmaradásához szükséges tudnivalókat.

„A szakmától a szakmának” jelmondat alatt olyan oktatók vezetik az egyes tantárgyakat, akik az adott témakörrel a mindennapok során foglalkoznak, a témáik szakértői, elismert vendéglátóhelyek tulajdonosai, vezetői, az F&B üzemeltetésért felelős szakemberek, jó nevű séfek, cukrászok.

A képzést az F&B területén dolgozó, illetve leendő F&B-s szakembereknek ajánlják: szállásadó helyeknek, akiknél van étkezési lehetőség; a szállodákban F&B (rendezvények, étterem, kávézó, cukrászda, bár, stb.) területen; éttermeknek; catering és partiszerviz cégeknek; vendéglőknek, kávéházaknak, cukrászdáknak, bároknak; intézményi vendéglátó cégeknek és házhozszállítással foglalkozó vállalatoknak.

A képzés időtartama 2 félév, az oktatásra szombatonként, esetenként péntek délután kerül sor.

A szak vezetője Dr. Grotte Judit docens, a magyar és angol nyelvű Nemzetközi Szállodamenedzsment specializáció vezetője, a Szállodai e-kereskedelem és online marketing szakirányú továbbképzés szakvezetője.

A képzésről ide kattintva olvashat bővebben.


Megvan az Év kerékpárútja

Megvan az Év kerékpárútja  

Az Év kerékpárútja címet hatodik éve dönti el szavazással a nagyközönség, idén a Murakeresztúr kör nyerte el a címet 2938 szavazattal.
Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron

Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron 

A pünkösdi hétvégén tovább pezseg a székesfehérvári kulturális élet.
Felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Felgyorsult a Balaton vizének melegedése 

A klímaváltozás nemcsak a vízmelegedést hozta el.
Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete

Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete 

Szigetfürdőt terveznek a látogatóknak.
Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja

Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja 

Új elemként belvárosi korzót is nyitnak a helyi kereskedőkkel együttműködve, illetve gimnazisták saját szervezésű programjait is színpadra viszik.
Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében?

Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében? 

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a 2025-ös kiállítás kapcsán szervezett B2B workshop sikeres volt, amelyet 2026-ban szeretnének továbbfejleszteni.
Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül

Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül 

Június 1-től akár 140 zenekar muzsikája szólhat országszerte a vendéglők, kávéházak és bisztrók teraszain.
NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok

NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok 

2025. január-április között a SZÉP-kártya feltöltések összértéke meghaladta a 169 milliárd forintot.
Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők

Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők  

Előfordulhat, hogy a teknősök a kertekbe is betévednek, ahol az ott élő kutyák nehezíthetik meg a dolgukat.
Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál?

Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál? 

Munkaerőhiány, elöregedő vállalkozói kör, megnövekedett költségek és rövidülő nyári főszezon – ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni a balatoni vállalkozóknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.