Food & Beverage menedzser képzés indul a Metropolitanen

Magyarországon elsőként a Budapesti Metropolitan Egyetem indít F&B menedzser felnőttképzést, melynek ötletét a vendéglátóiparban felmerülő komoly szakemberhiány, a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Gasztronómia éve és a Magyarországon megrendezett Bocuse d'Or adta Dr. Grotte Judit szakvezető számára.

A képzésben végzettek a food & beverage menedzsment elméletének és gyakorlatának teljes ismeretét kapják. Hozzájutnak a strukturális ismeretekhez, a fogalomrendszer pontos használatához, és legfőképp mindannak gyakorlati felhasználására is kompetenssé válnak. Egyaránt elsajátítják a hazai és a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott korszerű F&B menedzseri pozícióhoz tartozó technikákat. Mindezzel mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten versenyképes, azonnal alkalmazható tudást sajátítanak el. A gyakorlatorientált oktatás egyaránt érinti a multinacionális vállalati struktúra áttekintését és a családi vállalkozások fennmaradásához szükséges tudnivalókat.

„A szakmától a szakmának” jelmondat alatt olyan oktatók vezetik az egyes tantárgyakat, akik az adott témakörrel a mindennapok során foglalkoznak, a témáik szakértői, elismert vendéglátóhelyek tulajdonosai, vezetői, az F&B üzemeltetésért felelős szakemberek, jó nevű séfek, cukrászok.

A képzést az F&B területén dolgozó, illetve leendő F&B-s szakembereknek ajánlják: szállásadó helyeknek, akiknél van étkezési lehetőség; a szállodákban F&B (rendezvények, étterem, kávézó, cukrászda, bár, stb.) területen; éttermeknek; catering és partiszerviz cégeknek; vendéglőknek, kávéházaknak, cukrászdáknak, bároknak; intézményi vendéglátó cégeknek és házhozszállítással foglalkozó vállalatoknak.

A képzés időtartama 2 félév, az oktatásra szombatonként, esetenként péntek délután kerül sor.

A szak vezetője Dr. Grotte Judit docens, a magyar és angol nyelvű Nemzetközi Szállodamenedzsment specializáció vezetője, a Szállodai e-kereskedelem és online marketing szakirányú továbbképzés szakvezetője.

A képzésről ide kattintva olvashat bővebben.


Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér

Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér  

Miközben az immerzív élményeket kínáló spanyol márka, az IKONO világszerte ötödik születésnapját ünnepli, a budapesti helyszíne is mérföldkőhöz érkezett.
Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján

Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján 

Évről-élvre töretlen népszerűségnek örvend hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája.
A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő

A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő 

Megvizsgálták, hogy a tó mely évszakban melegedett a legjobban, és ez mennyire függ a levegő hőmérsékletétől.
Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden

Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden 

A Balatonhoz költözik a művészeti világ krémje.
A pop királyának relikviája Budapesten

A pop királyának relikviája Budapesten 

Különleges relikviával lepi meg a Madame Tussauds Budapest Michael Jackson rajongótáborát.
Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél 

Váratlan vezetőváltás történt a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.
Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja

Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja 

A futóest különlegessége abban rejlik, hogy minden táv napnyugtakor, garantáltan sötétben indul.
A hazai kreatív tervezői szakma is képviseltette magát a rangos filmes gálán

A hazai kreatív tervezői szakma is képviseltette magát a rangos filmes gálán 

Június 21-én a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztivál a Balatonfüred Kongresszusi Központban.
Idén nyáron is fesztiválhangulat a veszprémi Gyárkertben

Idén nyáron is fesztiválhangulat a veszprémi Gyárkertben 

A nyár folyamán hétvégenként a hazai zenei élet kiemelkedő előadói, legendái lépnek majd színpadra.
Teljes a STRAND Fesztivál zenei programja

Teljes a STRAND Fesztivál zenei programja 

Bejelentették a teljes zenei programot a STRAND Fesztivál szervezői.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.