Food & Beverage menedzser képzés indul a Metropolitanen

Magyarországon elsőként a Budapesti Metropolitan Egyetem indít F&B menedzser felnőttképzést, melynek ötletét a vendéglátóiparban felmerülő komoly szakemberhiány, a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Gasztronómia éve és a Magyarországon megrendezett Bocuse d'Or adta Dr. Grotte Judit szakvezető számára.

A képzésben végzettek a food & beverage menedzsment elméletének és gyakorlatának teljes ismeretét kapják. Hozzájutnak a strukturális ismeretekhez, a fogalomrendszer pontos használatához, és legfőképp mindannak gyakorlati felhasználására is kompetenssé válnak. Egyaránt elsajátítják a hazai és a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott korszerű F&B menedzseri pozícióhoz tartozó technikákat. Mindezzel mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten versenyképes, azonnal alkalmazható tudást sajátítanak el. A gyakorlatorientált oktatás egyaránt érinti a multinacionális vállalati struktúra áttekintését és a családi vállalkozások fennmaradásához szükséges tudnivalókat.

„A szakmától a szakmának” jelmondat alatt olyan oktatók vezetik az egyes tantárgyakat, akik az adott témakörrel a mindennapok során foglalkoznak, a témáik szakértői, elismert vendéglátóhelyek tulajdonosai, vezetői, az F&B üzemeltetésért felelős szakemberek, jó nevű séfek, cukrászok.

A képzést az F&B területén dolgozó, illetve leendő F&B-s szakembereknek ajánlják: szállásadó helyeknek, akiknél van étkezési lehetőség; a szállodákban F&B (rendezvények, étterem, kávézó, cukrászda, bár, stb.) területen; éttermeknek; catering és partiszerviz cégeknek; vendéglőknek, kávéházaknak, cukrászdáknak, bároknak; intézményi vendéglátó cégeknek és házhozszállítással foglalkozó vállalatoknak.

A képzés időtartama 2 félév, az oktatásra szombatonként, esetenként péntek délután kerül sor.

A szak vezetője Dr. Grotte Judit docens, a magyar és angol nyelvű Nemzetközi Szállodamenedzsment specializáció vezetője, a Szállodai e-kereskedelem és online marketing szakirányú továbbképzés szakvezetője.

A képzésről ide kattintva olvashat bővebben.


Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.
Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum

Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum 

Eredményt hirdettek a múzeum megjelenésére kiírt pályázaton: az első helyet a világ egyik vezető irodája szerezte meg.
A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház

A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház 

Július 5. és augusztus 17. között Salföldön várják a közönséget.
Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.