Gasztroguruk látogatnak Budapestre

A Magyar Konyha gasztronómiai magazin meghívására február 3-6. között Budapesten tartózkodik a spanyol és egyben az európai gasztrovilág két jelentős képviselője, Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke és Xavier Agullo az El Mundo napilap és több más gasztronómiai folyóirat kolumnistája.

Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke, a Világ 50 legjobb étterme díjat átadó Restaurant Akadémia spanyol és portugál szekciójának igazgatója és Xavier Agullo, gasztronómiai szakújságíró, az El Mundo című napilap és több gasztronómiai folyóirat szerzője, az 50 legjobb éttermet kiválasztó londoni zsűri tagja.

Négy nap alatt végigkóstolják Budapest legjobb éttermeit, a Michelin-csillagos Onyx, a Borkonyha és a Costes konyháját, többek között ellátogatnak a ZONA-ba, a Bock Bisztróba és a Pierrot étterembe, majd részt vesznek a Hold utcai Vidéki éttermek fesztiválján. A látogatásuk célja, hogy megismerjék a magyar konyhát, ugyanis felvetődött, hogy a közeljövőben Magyarország díszvendégként szerepeljen a san sebastiáni Gasztronomika konferencián.

A Gastronomika jelenleg a legismertebb nemzetközi gasztronómiai konferencia, ahol az elmúlt 17 évben a legismertebb séfek tartottak (főzéssel egybekötött) előadásokat: Ferran Adrià, Thomas Keller, Heston Blumenthal, Joan Roca, René Redzepi és Massimo Bottura, hogy csak néhány nevet említsünk. San Sebastianban többek között díszvendég volt Franciaország, az Egyesült Államok, Japán, London, Az északi államok, együtt szerepelt a programban Peru, Chile és Brazília, tavaly pedig Szingapúr és Hong Kong volt a díszvendég.

A négynapos konferencia az adott ország vagy város konyhájáról, gasztronómiai hagyományairól szól, az adott ország séfjei tartanak főzőbemutatókat. 2015-ben 37 ország, 1500 kongresszusi résztvevő, 13 ezer látogató és 50 akkreditált szakújságíró vett részt az előadásokon. A piactéren 150 ország és nemzetközi gasztronómiai cég mutatta be termékeit.

A Magyar Konyha Magazin öt éve a Gastronomika kizárólagos magyar médiapartnere.

Forrás: Magyar Konyha

Forrás: Vendég&Hotel Online


Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.
Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában

Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában 

Ezen a nyáron is rengeteg kalanddal és élménnyel vár Tiszafüred.
Megvan az Év kerékpárútja

Megvan az Év kerékpárútja  

Az Év kerékpárútja címet hatodik éve dönti el szavazással a nagyközönség, idén a Murakeresztúr kör nyerte el a címet 2938 szavazattal.
Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron

Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron 

A pünkösdi hétvégén tovább pezseg a székesfehérvári kulturális élet.
Felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Felgyorsult a Balaton vizének melegedése 

A klímaváltozás nemcsak a vízmelegedést hozta el.
Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete

Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete 

Szigetfürdőt terveznek a látogatóknak.
Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja

Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja 

Új elemként belvárosi korzót is nyitnak a helyi kereskedőkkel együttműködve, illetve gimnazisták saját szervezésű programjait is színpadra viszik.
Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében?

Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében? 

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a 2025-ös kiállítás kapcsán szervezett B2B workshop sikeres volt, amelyet 2026-ban szeretnének továbbfejleszteni.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.