Hogyan lesz nekem Wi-Fi holnapra?

Az online egyéni foglalások arányának ugrásszerű emelkedésével kiemelkedően fontossá váltak egy szálláshely, étterem vendégértékelései. A látogatók foglalás előtt olyan oldalak értékeléseit böngészik, mint a Tripadvisor, a Booking vagy éppen a Roomforum. Gondolta volna, hogy az egyik legfontosabb értékelési szempont a megfelelő Wi-Fi kapcsolat? (X)

Legyen szó családi nyaralásról, gyógyterápiáról vagy csak egy esti vacsoráról, a vendégek a legjobbat keresik – a szobai textíliáktól kezdve az éttermi ételeken keresztül az internetkapcsolattal bezárólag mindenben. Akár a programokat böngészik a közelben, akár a vacsora fotóit töltik fel közösségi oldalukra, ezt szeretnék a lehető legkényelmesebben, hátradőlve, vezeték nélkül, de nagy sebességgel megtenni. Megfelelnek-e ennek a szempontnak a hazai szállodák, éttermek – erről kérdeztük Dr. Kilbertus Viktort, a szállodai Wi-Fi rendszerek vezető gyártója, a TP-Link szakértőjét.

Mennyire felelnek meg a magyarországi szállodák, éttermek a mai vendégigényeknek a Wi-Fi kapcsolat területén?

- Pozitív fejleményként kijelenthető, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek, a Kisfaludy Programnak és az üzemeltetők erőfeszítéseinek köszönhetően ma már nagyítóval kell keresnünk a Wi-Fi szolgáltatást nem kínáló szálláshelyeket. Az éttermek többségében is ma már alapvető szolgáltatás a vendég Wi-Fi.

A visszajelzések alapján mennyire elégedettek a vendégek a Wi-Fi szolgáltatással?

- A tendencia ellentétes a Wi-Fi elérés terjedésével: a vendégek mind nagyobb igényeket támasztanak az internetkapcsolattal szemben, ezzel azonban a hagyományos, otthoni használatra szánt internetmegosztásra szolgáló eszközök nem tudtak lépést tartani. Pontosan ezért a vendégértékelésekben a Wi-Fi-vel való elégedettség szintje évek óta csökken.

Miben térnek el az olyan rendszerek, mint a TP-Link Omada Szálloda Wi-Fi és Omada Étterem Wi-Fi a hagyományos Wi-Fi eszközöktől?

- Először is teljes lefedettséget biztosítanak több eszköz segítségével. Úgy kell elképzelni egy Omada Wi-Fi hálózatot, mint egy esernyőt, melyet igény szerinti számú készülék biztosít. Az ernyő alatt mindenhol egységesen ugyanazt a hálózatot használja a vendég. Kap egy jelszót – akár tartózkodása időkorlátjával – és mindegy, hol és milyen eszközről kíván böngészni, biztosan lesz kapcsolata. Megfelelő beállításokkal megelőzhető, hogy egy vendég a szálloda, étterem teljes internetsebességét „elhasználja”, így minden látogató megfelelő minőségű internethez jut.

De a vendég még mindig panaszkodhat...

- Természetesen, ezzel minden szállodavezető, étteremtulajdonos tisztában van. Ilyenkor azonban partnereink országos hálózatával távsegítséggel is tudunk segíteni, a vendég pedig olyan különleges bánásmódot tapasztal, ami saját otthoni internetszolgáltatójától elképzelhetetlen lenne.

Ismerve milyen nehéz ma megfelelő vállalkozót találni, mennyi idő egy ilyen rendszer kiépítése az igények megfogalmazásától?

- A TP-Link több tucat Omada partnere folyamatosan készenlétben áll, így bármikor egy héten belül ingyenesen fel tudjuk mérni az igényeket és két héten belül telepíteni tudunk egy szállodai vagy éttermi hálózatot. Természetesen az eszközök csomagban is megvásárolhatók, amennyiben rendelkezésre áll informatikai személyzet a telepítéshez. Maga a telepítés nem vesz több időt igénybe 1-2 napnál, és rendszerint a vendégek zavarása nélkül is elvégezhető.

Éljen a Turizmus Online olvasóinak szóló extra 15%-os kedvezménnyel!

A TP-Link weboldalán még többet megtudhat a TP-Link Omada Panzió Wi-Fi és TP-Link Omada Étterem Wi-Fi szolgáltatásainkról, és a kedvezményes kupont is megtalálja!

{youtube|id=a97VxjWRmhg}

(X)


Ismét látogathatók a Hortobágy turisztikai látványosságai

Ismét látogathatók a Hortobágy turisztikai látványosságai 

A ragadós száj-, és körömfájás járvány miatt korábban elrendelt korlátozásokat enyhítették.
Búcsú a napközis Erzsébet-táboroktól

Búcsú a napközis Erzsébet-táboroktól 

A döntés hátterében a kormányzati finanszírozás leállása állhat.
Egészségőrzés, sportaktivitás figyelése és egy ellenőrzött asszó

Egészségőrzés, sportaktivitás figyelése és egy ellenőrzött asszó 

Beszámoló a Huawei új okosóra termékeit előzetesen bemutató magyarországi sajtóeseményről.
Újabb Festetics-kincsek a keszthelyi Kastélymúzeumban

Újabb Festetics-kincsek a keszthelyi Kastélymúzeumban 

A látogatói élmény fokozása és a szolgáltatások minőségének javítása érdekében további fejlesztéseket terveznek a következő egy évben.
Életre kel Gustav Klimt arany világa

Életre kel Gustav Klimt arany világa 

A Gustav Klimt: The Immersive Experience című interaktív produkció a legmodernebb technika segítségével vezeti be a látogatókat Klimt csodálatos világába, amely több mint száz évvel a művész halála után is lenyűgözi a közönséget.
Továbbra is nyitva az ablak az ország környezetszépítő versenyén

Továbbra is nyitva az ablak az ország környezetszépítő versenyén 

A szervezők meghosszabbították a pályázati határidőt két héttel.
Európa Sportrégiója címre pályázik Veszprém és a Bakony-Balaton régió

Európa Sportrégiója címre pályázik Veszprém és a Bakony-Balaton régió 

A pályázat előkészítése befejeződött, célja, hogy a rendszeres mozgást minden korosztály számára a mindennapok részévé tegye.
Íme, a 2025. évi Flash Award díjazottjai

Íme, a 2025. évi Flash Award díjazottjai 

Inspiráló helyszínen különleges díjátadó gála zajlott május 13-án este.
Virágzó hagyomány Fehérvárcsurgón

Virágzó hagyomány Fehérvárcsurgón 

2025. május 30-án nyílik a 21. Európai Dísznövény és Kertművészeti Kiállítás és Vásár.
Tudomány, művészet és szenvedély az idei Műtárgyak Éjszakáján

Tudomány, művészet és szenvedély az idei Műtárgyak Éjszakáján 

Idén a tudomány és a művészet kapcsolata a rendezvény kiemelt témája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.