Hogyan lesz nekem Wi-Fi holnapra?

Az online egyéni foglalások arányának ugrásszerű emelkedésével kiemelkedően fontossá váltak egy szálláshely, étterem vendégértékelései. A látogatók foglalás előtt olyan oldalak értékeléseit böngészik, mint a Tripadvisor, a Booking vagy éppen a Roomforum. Gondolta volna, hogy az egyik legfontosabb értékelési szempont a megfelelő Wi-Fi kapcsolat? (X)

Legyen szó családi nyaralásról, gyógyterápiáról vagy csak egy esti vacsoráról, a vendégek a legjobbat keresik – a szobai textíliáktól kezdve az éttermi ételeken keresztül az internetkapcsolattal bezárólag mindenben. Akár a programokat böngészik a közelben, akár a vacsora fotóit töltik fel közösségi oldalukra, ezt szeretnék a lehető legkényelmesebben, hátradőlve, vezeték nélkül, de nagy sebességgel megtenni. Megfelelnek-e ennek a szempontnak a hazai szállodák, éttermek – erről kérdeztük Dr. Kilbertus Viktort, a szállodai Wi-Fi rendszerek vezető gyártója, a TP-Link szakértőjét.

Mennyire felelnek meg a magyarországi szállodák, éttermek a mai vendégigényeknek a Wi-Fi kapcsolat területén?

- Pozitív fejleményként kijelenthető, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek, a Kisfaludy Programnak és az üzemeltetők erőfeszítéseinek köszönhetően ma már nagyítóval kell keresnünk a Wi-Fi szolgáltatást nem kínáló szálláshelyeket. Az éttermek többségében is ma már alapvető szolgáltatás a vendég Wi-Fi.

A visszajelzések alapján mennyire elégedettek a vendégek a Wi-Fi szolgáltatással?

- A tendencia ellentétes a Wi-Fi elérés terjedésével: a vendégek mind nagyobb igényeket támasztanak az internetkapcsolattal szemben, ezzel azonban a hagyományos, otthoni használatra szánt internetmegosztásra szolgáló eszközök nem tudtak lépést tartani. Pontosan ezért a vendégértékelésekben a Wi-Fi-vel való elégedettség szintje évek óta csökken.

Miben térnek el az olyan rendszerek, mint a TP-Link Omada Szálloda Wi-Fi és Omada Étterem Wi-Fi a hagyományos Wi-Fi eszközöktől?

- Először is teljes lefedettséget biztosítanak több eszköz segítségével. Úgy kell elképzelni egy Omada Wi-Fi hálózatot, mint egy esernyőt, melyet igény szerinti számú készülék biztosít. Az ernyő alatt mindenhol egységesen ugyanazt a hálózatot használja a vendég. Kap egy jelszót – akár tartózkodása időkorlátjával – és mindegy, hol és milyen eszközről kíván böngészni, biztosan lesz kapcsolata. Megfelelő beállításokkal megelőzhető, hogy egy vendég a szálloda, étterem teljes internetsebességét „elhasználja”, így minden látogató megfelelő minőségű internethez jut.

De a vendég még mindig panaszkodhat...

- Természetesen, ezzel minden szállodavezető, étteremtulajdonos tisztában van. Ilyenkor azonban partnereink országos hálózatával távsegítséggel is tudunk segíteni, a vendég pedig olyan különleges bánásmódot tapasztal, ami saját otthoni internetszolgáltatójától elképzelhetetlen lenne.

Ismerve milyen nehéz ma megfelelő vállalkozót találni, mennyi idő egy ilyen rendszer kiépítése az igények megfogalmazásától?

- A TP-Link több tucat Omada partnere folyamatosan készenlétben áll, így bármikor egy héten belül ingyenesen fel tudjuk mérni az igényeket és két héten belül telepíteni tudunk egy szállodai vagy éttermi hálózatot. Természetesen az eszközök csomagban is megvásárolhatók, amennyiben rendelkezésre áll informatikai személyzet a telepítéshez. Maga a telepítés nem vesz több időt igénybe 1-2 napnál, és rendszerint a vendégek zavarása nélkül is elvégezhető.

Éljen a Turizmus Online olvasóinak szóló extra 15%-os kedvezménnyel!

A TP-Link weboldalán még többet megtudhat a TP-Link Omada Panzió Wi-Fi és TP-Link Omada Étterem Wi-Fi szolgáltatásainkról, és a kedvezményes kupont is megtalálja!

{youtube|id=a97VxjWRmhg}

(X)


Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.
Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására

Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására 

Hetedik alkalommal jelentkezik a Resident Art Fair karácsonyi vására, ezúttal Allegro Barbaro címmel.
Adománygyűjtő akció a Bazilika800 emlékév végén Pannonhalmán

Adománygyűjtő akció a Bazilika800 emlékév végén Pannonhalmán 

Az évfordulót a bencések egész évben számos lelkiségi, kulturális és turisztikai, programmal ünnepelték.
Új kiállítás a kortárs művészeti központban

Új kiállítás a kortárs művészeti központban 

Újabb időszaki kiállítás megnyitására készül az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával működő Hungarian Art & Business (HAB) művészeti központ, amely ezúttal a kert mint ember által alakított természet világába invitálja majd a látogatókat.
Reklámfilm az ünnepekre: az egyik leghíresebb karácsonyi dal története– videóval

Reklámfilm az ünnepekre: az egyik leghíresebb karácsonyi dal története– videóval 

Idei karácsonyi reklámjával az Erste Csoport bemutatja a Csendes éj című karácsonyi dal születését, ami a legtöbbek számára a reményt és az összetartozást jelenti – még kétszáz évvel azután is, hogy először elhangzott.
Megérkeztek Budapestre az ősi szimbólumokkal teli alkotások

Megérkeztek Budapestre az ősi szimbólumokkal teli alkotások 

A latin-amerikai absztrakt művészet úttörőjének alkotásai a Cervantes Intézetben.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.