Hogyan lesz nekem Wi-Fi holnapra?

Az online egyéni foglalások arányának ugrásszerű emelkedésével kiemelkedően fontossá váltak egy szálláshely, étterem vendégértékelései. A látogatók foglalás előtt olyan oldalak értékeléseit böngészik, mint a Tripadvisor, a Booking vagy éppen a Roomforum. Gondolta volna, hogy az egyik legfontosabb értékelési szempont a megfelelő Wi-Fi kapcsolat? (X)

Legyen szó családi nyaralásról, gyógyterápiáról vagy csak egy esti vacsoráról, a vendégek a legjobbat keresik – a szobai textíliáktól kezdve az éttermi ételeken keresztül az internetkapcsolattal bezárólag mindenben. Akár a programokat böngészik a közelben, akár a vacsora fotóit töltik fel közösségi oldalukra, ezt szeretnék a lehető legkényelmesebben, hátradőlve, vezeték nélkül, de nagy sebességgel megtenni. Megfelelnek-e ennek a szempontnak a hazai szállodák, éttermek – erről kérdeztük Dr. Kilbertus Viktort, a szállodai Wi-Fi rendszerek vezető gyártója, a TP-Link szakértőjét.

Mennyire felelnek meg a magyarországi szállodák, éttermek a mai vendégigényeknek a Wi-Fi kapcsolat területén?

- Pozitív fejleményként kijelenthető, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek, a Kisfaludy Programnak és az üzemeltetők erőfeszítéseinek köszönhetően ma már nagyítóval kell keresnünk a Wi-Fi szolgáltatást nem kínáló szálláshelyeket. Az éttermek többségében is ma már alapvető szolgáltatás a vendég Wi-Fi.

A visszajelzések alapján mennyire elégedettek a vendégek a Wi-Fi szolgáltatással?

- A tendencia ellentétes a Wi-Fi elérés terjedésével: a vendégek mind nagyobb igényeket támasztanak az internetkapcsolattal szemben, ezzel azonban a hagyományos, otthoni használatra szánt internetmegosztásra szolgáló eszközök nem tudtak lépést tartani. Pontosan ezért a vendégértékelésekben a Wi-Fi-vel való elégedettség szintje évek óta csökken.

Miben térnek el az olyan rendszerek, mint a TP-Link Omada Szálloda Wi-Fi és Omada Étterem Wi-Fi a hagyományos Wi-Fi eszközöktől?

- Először is teljes lefedettséget biztosítanak több eszköz segítségével. Úgy kell elképzelni egy Omada Wi-Fi hálózatot, mint egy esernyőt, melyet igény szerinti számú készülék biztosít. Az ernyő alatt mindenhol egységesen ugyanazt a hálózatot használja a vendég. Kap egy jelszót – akár tartózkodása időkorlátjával – és mindegy, hol és milyen eszközről kíván böngészni, biztosan lesz kapcsolata. Megfelelő beállításokkal megelőzhető, hogy egy vendég a szálloda, étterem teljes internetsebességét „elhasználja”, így minden látogató megfelelő minőségű internethez jut.

De a vendég még mindig panaszkodhat...

- Természetesen, ezzel minden szállodavezető, étteremtulajdonos tisztában van. Ilyenkor azonban partnereink országos hálózatával távsegítséggel is tudunk segíteni, a vendég pedig olyan különleges bánásmódot tapasztal, ami saját otthoni internetszolgáltatójától elképzelhetetlen lenne.

Ismerve milyen nehéz ma megfelelő vállalkozót találni, mennyi idő egy ilyen rendszer kiépítése az igények megfogalmazásától?

- A TP-Link több tucat Omada partnere folyamatosan készenlétben áll, így bármikor egy héten belül ingyenesen fel tudjuk mérni az igényeket és két héten belül telepíteni tudunk egy szállodai vagy éttermi hálózatot. Természetesen az eszközök csomagban is megvásárolhatók, amennyiben rendelkezésre áll informatikai személyzet a telepítéshez. Maga a telepítés nem vesz több időt igénybe 1-2 napnál, és rendszerint a vendégek zavarása nélkül is elvégezhető.

Éljen a Turizmus Online olvasóinak szóló extra 15%-os kedvezménnyel!

A TP-Link weboldalán még többet megtudhat a TP-Link Omada Panzió Wi-Fi és TP-Link Omada Étterem Wi-Fi szolgáltatásainkról, és a kedvezményes kupont is megtalálja!

{youtube|id=a97VxjWRmhg}

(X)


A reptér legjobb oldala: megnyílt a legújabb magyar TRIBE szálloda

A reptér legjobb oldala: megnyílt a legújabb magyar TRIBE szálloda  

Megnyitott a TRIBE Budapest Airport Hotel, a márka második szállodája az országban. A szálloda a WING fejlesztésében valósult meg.
Rendezvényboom és rekordbevétel ennél a hazai alapítású cégcsoportnál

Rendezvényboom és rekordbevétel ennél a hazai alapítású cégcsoportnál 

Az áttörés éve volt a tavalyi a hazai alapítású cégcsoportnál.
Közeleg az ország legnagyobb kultúrális rendezvénye

Közeleg az ország legnagyobb kultúrális rendezvénye 

A nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, június 21-én újra életre kel minden a Múzeumok Éjszakáján.
Rejtélyes frigyláda Győrben

Rejtélyes frigyláda Győrben 

A rejtélyes múlt kulcsfigurája egy szökevény katona, akit bigámiával vádoltak, és aki végül a jezsuiták templomában keresett menedéket.
Kérdőjelek a hévízi Tófürdő körül

Kérdőjelek a hévízi Tófürdő körül 

Egyelőre senki nem tud semmit biztosat.
Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus?

Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus? 

A gyógy- és termálturizmus egyre fontosabb szerepet tölt be, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, mint a fenntarthatóság, a piaci elvárások, az orvosi validáció, a vendégigények és a nemzetközi versenyhelyzet.
Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.