Megújult az angol vendégek kedvence, a Pink Cadillac California

Új név, új ételek! - ez lehetne a szlogenje a Pink Cadillac Californiának, amely egyaránt várja a turistáka , és a belföldi vendégeket. A nevéből csak a Pizzéria tűnt el, de az étterem kínálatából nem, sőt, még bővült is az étlap. 20 év után új névvel, tereit átalakítva és kibővítve várja a Pink Cadillac California étterem a turistákat a fővárosban, a Ráday utca 22-ben.

A Kultuccában, ahogy a Ráday utcát emlegetik, a kultúra és a gasztronómia találkozik. Fesztiválok, koncertek követik egymást, szinte mindig zsúfoltak az éttermek. Sűrűn lehet nyáron angol, francia és orosz szavakat hallani, felfedezték az utcát a külföldiek. Jól érzik itt magukat.

Körmendi Zsolt fél éve vette át a több mint húsz éve üzemelő éttermet, úgy vélekedik, hogy jobban keresik majd ezt a helyet, mert a felújítás után „ráerősítettek” a kulináris élvezetekre, és nemcsak az eredeti olasz pizza uralja majd kedves helyet, hanem megjelennek a vaskosabb ételek is. A tulajdonos szerint a bisztro-étlap a trend mostanában, de ő igyekszik megtalálni a köztes helyet, a bisztro és az ünnepélyes-előkelő közt.

20 év után az új menedzsment úgy döntött ideje egy „ráncfelvarrásnak“ így az étterem belső tereit átalakították és kibővítették egy rendezvényteremmel is. Az étterem új belső kialakításában, valamint az étlap választékának újragondolásában is az amerikai – olasz irányt tükrözi.. A 30 fős különterem bármilyen zártkörű bulira alkalmas, így sajtótájékoztatók, legény/leánybúcsúk, céges vacsorák és akár sportközvetítések lebonyolítására is. Az étlapon az eddigi megszokott pizza-tésztavonalat salátákkal, előételekkel, steak-kel, hamburgerrel és magyaros különlegességekkel bővítették ki.

A Pink Cadillac Pizzéria most új „köntösben“ és megújult választékkal Pink Cadillac California néven várja vendégeit a Ráday utca 22-ben. A hely átalakításakor létrehoztak egy kedves helyet a kicsiknek is a kutyásokat se tiltják ki, várják őket az áprilisban nyíló teraszra a kedvenc négylábúval, és szívesen látják a cicákat is, ha nem vesznek össze a kutyákkal. Bár ez már rögtön közös felelősség is…

A hírek szerelmesei olvashatnak napilapokat is, használhatnak internetet, nyáron pedig betérhetnek hűsölni a légkondicionált termekbe. És ahogy elnézem a mostani nyarakat, negyven fokban már csak városnézés utáni pihenésre is beugrik a vendég egy mediterrán pizzára, vagy üdítőre. És ha már egyszer betér, biztosan visszatér…

Gondoltak azokra is, akik kerekes székkel vennék igénybe a pizzériát, akadálymentes az étterem is. Külön vonzerőt jelent, hogy a szomszédos utcákban parkolási lehetőség is van. Ezt az üzleti vacsorákra érkezők is kihasználják, de szívesen jönnek ide meetingeket is tartani. Ha valaki nem ér rá beugrani fél órára, akkor igénybe veheti "catering" szolgáltatásukat. Már 18 éve szállítanak megrendelésre céges és privát rendezvényekre.

Berényi Dániel üzletvezető a kínálatot mutatja be. A Ráday gasztró- és sétálóutca egyik legrégebbi vendéglátóhelyében a 42 féle pizza mellett, tészták, rizottók, saláták és desszertek is helyet kaptak. Heti menük is vannak, vegyük példaként egy csütörtöki ajánlást: Francia hagymaleves füstölt sajttal, bolognai spagetti vagy Parajos tőkehalfilé zöldséges rizzsel és somlói galuska.

Vannak saláták, mártogatósok, és természetesen levesek! A bazsalikomos paradicsomlevest parmezánforgáccsal kínálják, a tejszínes hagymalevest füstölt sajttal rozscipóban hozzák ki, és rendelhető kagylóleves is. A pizzák kínálata pedig „veri” az összes hasonlónak gondolt pizzériát, de ne is gondoljunk már a Pink Cadillac Californiára csak pizzériaként, hiszen az újdonság a húsételek sokasága, a marha, a szárnyas és a disznó is megjelent a kínálatukban.

A pizzák és olasz ételek mellett kapható a steak és hamburger is. Néhány finomság a kínálatból: Házi hamburger szezámos buciban, fűszeres burgonyagerezdekkel, Kaliforniai bélszínragu rozmaringos burgonyagerezdekkel, Házi chilis-citrusos pankóban sült jércemell coleslaw salátával, Marha hátszín rostlapon sült házi rösztiburgonyával, fehérboros parajlevelekkel, konyakos rókagomba ragúval, Kakukkfüves, vargányás szarvas raguleves bacon szalonnás burgonyagombóccal, Kárpáti fogas filé petrezselymes burgonyával és párolt brokkolival.

Ajánlatukat Woody Allen mondásával kínálják: „A pizza olyan, mint a szex: ha nem nagyon jó, akkor is lenyomok egyet.”


Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.