Megújult az angol vendégek kedvence, a Pink Cadillac California

Új név, új ételek! - ez lehetne a szlogenje a Pink Cadillac Californiának, amely egyaránt várja a turistáka , és a belföldi vendégeket. A nevéből csak a Pizzéria tűnt el, de az étterem kínálatából nem, sőt, még bővült is az étlap. 20 év után új névvel, tereit átalakítva és kibővítve várja a Pink Cadillac California étterem a turistákat a fővárosban, a Ráday utca 22-ben.

A Kultuccában, ahogy a Ráday utcát emlegetik, a kultúra és a gasztronómia találkozik. Fesztiválok, koncertek követik egymást, szinte mindig zsúfoltak az éttermek. Sűrűn lehet nyáron angol, francia és orosz szavakat hallani, felfedezték az utcát a külföldiek. Jól érzik itt magukat.

Körmendi Zsolt fél éve vette át a több mint húsz éve üzemelő éttermet, úgy vélekedik, hogy jobban keresik majd ezt a helyet, mert a felújítás után „ráerősítettek” a kulináris élvezetekre, és nemcsak az eredeti olasz pizza uralja majd kedves helyet, hanem megjelennek a vaskosabb ételek is. A tulajdonos szerint a bisztro-étlap a trend mostanában, de ő igyekszik megtalálni a köztes helyet, a bisztro és az ünnepélyes-előkelő közt.

20 év után az új menedzsment úgy döntött ideje egy „ráncfelvarrásnak“ így az étterem belső tereit átalakították és kibővítették egy rendezvényteremmel is. Az étterem új belső kialakításában, valamint az étlap választékának újragondolásában is az amerikai – olasz irányt tükrözi.. A 30 fős különterem bármilyen zártkörű bulira alkalmas, így sajtótájékoztatók, legény/leánybúcsúk, céges vacsorák és akár sportközvetítések lebonyolítására is. Az étlapon az eddigi megszokott pizza-tésztavonalat salátákkal, előételekkel, steak-kel, hamburgerrel és magyaros különlegességekkel bővítették ki.

A Pink Cadillac Pizzéria most új „köntösben“ és megújult választékkal Pink Cadillac California néven várja vendégeit a Ráday utca 22-ben. A hely átalakításakor létrehoztak egy kedves helyet a kicsiknek is a kutyásokat se tiltják ki, várják őket az áprilisban nyíló teraszra a kedvenc négylábúval, és szívesen látják a cicákat is, ha nem vesznek össze a kutyákkal. Bár ez már rögtön közös felelősség is…

A hírek szerelmesei olvashatnak napilapokat is, használhatnak internetet, nyáron pedig betérhetnek hűsölni a légkondicionált termekbe. És ahogy elnézem a mostani nyarakat, negyven fokban már csak városnézés utáni pihenésre is beugrik a vendég egy mediterrán pizzára, vagy üdítőre. És ha már egyszer betér, biztosan visszatér…

Gondoltak azokra is, akik kerekes székkel vennék igénybe a pizzériát, akadálymentes az étterem is. Külön vonzerőt jelent, hogy a szomszédos utcákban parkolási lehetőség is van. Ezt az üzleti vacsorákra érkezők is kihasználják, de szívesen jönnek ide meetingeket is tartani. Ha valaki nem ér rá beugrani fél órára, akkor igénybe veheti "catering" szolgáltatásukat. Már 18 éve szállítanak megrendelésre céges és privát rendezvényekre.

Berényi Dániel üzletvezető a kínálatot mutatja be. A Ráday gasztró- és sétálóutca egyik legrégebbi vendéglátóhelyében a 42 féle pizza mellett, tészták, rizottók, saláták és desszertek is helyet kaptak. Heti menük is vannak, vegyük példaként egy csütörtöki ajánlást: Francia hagymaleves füstölt sajttal, bolognai spagetti vagy Parajos tőkehalfilé zöldséges rizzsel és somlói galuska.

Vannak saláták, mártogatósok, és természetesen levesek! A bazsalikomos paradicsomlevest parmezánforgáccsal kínálják, a tejszínes hagymalevest füstölt sajttal rozscipóban hozzák ki, és rendelhető kagylóleves is. A pizzák kínálata pedig „veri” az összes hasonlónak gondolt pizzériát, de ne is gondoljunk már a Pink Cadillac Californiára csak pizzériaként, hiszen az újdonság a húsételek sokasága, a marha, a szárnyas és a disznó is megjelent a kínálatukban.

A pizzák és olasz ételek mellett kapható a steak és hamburger is. Néhány finomság a kínálatból: Házi hamburger szezámos buciban, fűszeres burgonyagerezdekkel, Kaliforniai bélszínragu rozmaringos burgonyagerezdekkel, Házi chilis-citrusos pankóban sült jércemell coleslaw salátával, Marha hátszín rostlapon sült házi rösztiburgonyával, fehérboros parajlevelekkel, konyakos rókagomba ragúval, Kakukkfüves, vargányás szarvas raguleves bacon szalonnás burgonyagombóccal, Kárpáti fogas filé petrezselymes burgonyával és párolt brokkolival.

Ajánlatukat Woody Allen mondásával kínálják: „A pizza olyan, mint a szex: ha nem nagyon jó, akkor is lenyomok egyet.”


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.