Minden, amit tudni akart a Gault&Millau-ról, de sosem merte megkérdezni

Ismét izgalmas témákkal készültünk: éttermek díjazása, konyhák ellenőrzése, a jövő év textiltrendjei és az idei év egyik szállodás sikersztorja. Előadóink között pedig Molnár B. Tamást, az ismert gasztroszakértőt is köszönthetjük. 

Nem véletlenül került első helyre GastroDesign versenyünk alkalmával egy ferencvárosi különleges hangulatú vendéglátóegység, a Malom Bisztró, a környék irodái, bankjai dolgozóinak kedvelt találkozópontja, ahová e havi Business Klub programunk alkalmával mi is ellátogatunk. Ezúttal előadóink között köszönthetjük Molnár B. Tamást, a hazai gasztroéletet megpezsdítő Bűvös Szakács blog alapítóját, a hazai GaultßMillau kalauz főszerkesztőjét. A napokban jelent meg a 2015. évi kalauz, ennek készítéséről is megtudhat néhány titkot az, aki novemberi rendezvényünkre ellátogat hozzánk.

Novemberi találkozónk részletes programja:

• Elkezdődtek a nagykonyhák élelmiszerbiztonsági ellenőrzései Mit jelent ez? Mik az eddigi tapasztalatok? Zoltai Anna, NÉBIH, Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály vezető

• Légtechnikai megoldások konyhaüzemben, belvárosi műemléképületekben és akár teljesen lehetetlen helyeken Neményi András, Coninvest társtulajdonos-ügyvezető

• Álmodj szépeket! A következő év ágyazási trendjei Nagyné Miske Margit, Naturtex kft. ügyvezető

• Mennyit számít egy hotelnél a professzionális betextilezés? 2014 egyik szállodás sikertörténete, a tiszakécskei Barack Thermal hotel ß spa Keresztes Szilvia, Bevlo Textil Kft. és Szabados Emese, MSE Art ß Design, lakberendező

• Továbbra is lesújtó Molnár B. Tamás véleménye a hazai éttermekről vagy javult a helyzet? Tapasztalatok, pontok, értékelések a most megjelent Gault ß Millau Magyarország 2015. évi étteremkalauz tükrében Molnár B. Tamás, Gault ß Millau Magyarország főszerkesztő, gasztroszakértő, a Bűvös Szakács

PROGRAM:

10.00 – 10.30 REGISZTRÁCIÓ – Progast kávés percek, Spiritus Primus pálinkakóstolás

10.30 – 13.00 Szakmai előadások– közben kávé- és teaszünet a Mocambo jóvoltából

13.00 – 14.30 a trendi food truck mogul, Zing Burger ételeit kóstolhatjuk, Zila desszertek kíséretében. A finom fogásokat az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok Bevállalod? rozé 2014-es borával és Rauch üdítőkkel öblíthetjük le. 

Jöjjön el, hogy …

• különleges környezetben találkozhasson üzleti partnereivel

• egy kellemes üzleti találkozó keretében értesüljön újdonságokról

• személyes kapcsolatokat építhessen

• egy exkluzív klub tagja legyen

IDŐPONT: 2014. november 18. (kedd) 10.30-14.30 óráig

HELYSZÍN: Malom Bisztró | 1095. Budapest, Soroksári út 48.

Egy házból vagy vendéglátóegységből alapvetően egy fő részvételére számítunk, a második főtől 3.000 Ft/fő részvételi díjat számítunk fel.

JELENTKEZÉS:

A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2014. november 17-ig, faxon a +36-1430-4579-es faxszámra, illetve beszkennelve a kassaid@vendeg.hu címre várjuk. Csak az így elküldött jelentkezéseket tudjuk elfogadni.

A RENDEZVÉNYRE A SZÁLLODAI- ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI KÉPVISELŐIT VÁRJUK!

KAPCSOLATTARTÓ: Kassai Dávid projekt manager | kassaid@vendeg.hu | +36 30 3532424

Forrás: Vendég & Hotel


Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!
103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben

103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben 

Magasra szökött az egy négyzetméterre jutó magyar olimpiai aranyak száma a Madame Tussauds Budapest sport termében.
Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?