Mit ér a dizájn, ha nem használható?

Izgalmas kérdések és megállapítások hangzottak el február 8-án, a Sirha Budapest 2018 második napján, lapunk, a Turizmus & Vendég szervezésében megrendezett Gasztro Design 2018 konferencián.

"Míg 20 éve a biztonság volt a hívószó egy külföldi szállodaválasztásnál, ma az internet kínálta elképesztő mennyiségű vizuális ingeráradatban ez az egyediség" - hangsúlyozta Varró Zoltán, a varrodesign ügyvezető igazgatója, belsőépítész és formatervező, aki egyébként a Gasztro Design verseny zsűrielnöke is. A jó dizájn eladja önmagát, hiszen tényezővé, megkerülhetetlenné válik a közösségi oldalak felhasználóinak körében, azok posztjai, véleményei óriási népszerűséget hozhatnak gyakorlatilag reklámköltés nélkül. De a dizájnnak kényelmesnek és szerethetőnek is kell lennie, hogy a vendégeket ne csak egyszer lehessen vele elkápráztatni, hanem újra és újra élvezni vágyják. Varró szerint a jó dizájn időtálló, amelyhez 20 év múltán is csak kicsit kell hozzányúlni, és nem pedig három évente teljesen új arculatot adni a gyorsan megunt régi helyett. A szakember prezentációjában több jó külföldi példát vonultatott fel olyan külföldi tervezőktől, akik a nemzetközi porondon is megállják a helyüket és illusztris tagjai a GasztroDesign zsűrijének.

Varró Zoltán számos hazai szálloda és étterem enteriőrjét alakította már ki, amelyekért rangos díjakat is kapott. Az Aria Hotel Budapest, valamint a Gerbeaud Cukrászda és az Onyx étterem is a varrodesign munkája. A szálloda képviseletében Kecskeméthy Zoltán, a két gasztroegység színeiben pedig Pintér Katalin osztották meg tapasztalataikat a közös munkáról.

"Nálunk nagyon magas színvonalú anyagokkal, nagyon különleges dizájnt álmodott meg Zoltán, ami természetesen nem olcsó, de hosszú távon mindenképpen kifizetődő. A lényeg, hogyha szakemberre bízzuk a vendégtér kialakítását, igazán harmonikus összeképet kaphatunk és ez az, ami borítékolja a sikert. Nagyon fontos az is, hogy bízzunk a szakemberben és merjünk ráhagyatkozni. Így tud megszületni egy igazán nagyszabású és hatásos eredmény. Nekünk viszont megrendelőként azt kell nagyon pontosan megfogalmazni, elmagyarázni, hogy mit is szeretnénk. Milyen vendéglátóegységet, milyen koncepcióval, vendégkörrel, stb. Ez is a siker záloga" - emelte ki Pintér Katalin.

Kecskeméthy Zoltán szerint az az ideális, ha a dizájner szabadkezet kap a formatervezésben, a szálloda üzemeltetője pedig hozzáteszi a maga szakértelmét abban, hogy pontosan ismeri a vendég kényelmi és praktikus igényeit. A kettő házasításából születhet az igazán megkapó de egyúttal felhasználóbarát eredmény.

Mindhárom előadó kiemelte, hogy a jó dizájn nemcsak a luxuskategória luxusa. Akár egy ifjúsági szállónak, vagy egy romkocsmának is kijár a vonzó külső, sőt kötelező, ha versenyben szeretne maradni.

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Hamarosan startol a 40. Vivicittá

Hamarosan startol a 40. Vivicittá 

Április 12-én startol Budapesten a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseménye, a negyvenedik, jubileumi Telekom Vivicittá.
 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége

MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.