Mit ér a dizájn, ha nem használható?

Izgalmas kérdések és megállapítások hangzottak el február 8-án, a Sirha Budapest 2018 második napján, lapunk, a Turizmus & Vendég szervezésében megrendezett Gasztro Design 2018 konferencián.

"Míg 20 éve a biztonság volt a hívószó egy külföldi szállodaválasztásnál, ma az internet kínálta elképesztő mennyiségű vizuális ingeráradatban ez az egyediség" - hangsúlyozta Varró Zoltán, a varrodesign ügyvezető igazgatója, belsőépítész és formatervező, aki egyébként a Gasztro Design verseny zsűrielnöke is. A jó dizájn eladja önmagát, hiszen tényezővé, megkerülhetetlenné válik a közösségi oldalak felhasználóinak körében, azok posztjai, véleményei óriási népszerűséget hozhatnak gyakorlatilag reklámköltés nélkül. De a dizájnnak kényelmesnek és szerethetőnek is kell lennie, hogy a vendégeket ne csak egyszer lehessen vele elkápráztatni, hanem újra és újra élvezni vágyják. Varró szerint a jó dizájn időtálló, amelyhez 20 év múltán is csak kicsit kell hozzányúlni, és nem pedig három évente teljesen új arculatot adni a gyorsan megunt régi helyett. A szakember prezentációjában több jó külföldi példát vonultatott fel olyan külföldi tervezőktől, akik a nemzetközi porondon is megállják a helyüket és illusztris tagjai a GasztroDesign zsűrijének.

Varró Zoltán számos hazai szálloda és étterem enteriőrjét alakította már ki, amelyekért rangos díjakat is kapott. Az Aria Hotel Budapest, valamint a Gerbeaud Cukrászda és az Onyx étterem is a varrodesign munkája. A szálloda képviseletében Kecskeméthy Zoltán, a két gasztroegység színeiben pedig Pintér Katalin osztották meg tapasztalataikat a közös munkáról.

"Nálunk nagyon magas színvonalú anyagokkal, nagyon különleges dizájnt álmodott meg Zoltán, ami természetesen nem olcsó, de hosszú távon mindenképpen kifizetődő. A lényeg, hogyha szakemberre bízzuk a vendégtér kialakítását, igazán harmonikus összeképet kaphatunk és ez az, ami borítékolja a sikert. Nagyon fontos az is, hogy bízzunk a szakemberben és merjünk ráhagyatkozni. Így tud megszületni egy igazán nagyszabású és hatásos eredmény. Nekünk viszont megrendelőként azt kell nagyon pontosan megfogalmazni, elmagyarázni, hogy mit is szeretnénk. Milyen vendéglátóegységet, milyen koncepcióval, vendégkörrel, stb. Ez is a siker záloga" - emelte ki Pintér Katalin.

Kecskeméthy Zoltán szerint az az ideális, ha a dizájner szabadkezet kap a formatervezésben, a szálloda üzemeltetője pedig hozzáteszi a maga szakértelmét abban, hogy pontosan ismeri a vendég kényelmi és praktikus igényeit. A kettő házasításából születhet az igazán megkapó de egyúttal felhasználóbarát eredmény.

Mindhárom előadó kiemelte, hogy a jó dizájn nemcsak a luxuskategória luxusa. Akár egy ifjúsági szállónak, vagy egy romkocsmának is kijár a vonzó külső, sőt kötelező, ha versenyben szeretne maradni.

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.
Fesztiválszervezők, taxisok, szórakozóhely üzemeltetők a célkeresztben

Fesztiválszervezők, taxisok, szórakozóhely üzemeltetők a célkeresztben 

Mindezek fokozott ellenőrzésére készül a fogyasztóvédelmi hatóság a tavaszi-nyári turisztikai szezonban.
Művészeti pályázat Tokajon

Művészeti pályázat Tokajon 

A világörökségi ranggal büszkélkedő borvidék helytörténeti jeleneteit, kulturális jelképeit ábrázoló művészi mozaikok tervezésére írt ki pályázatot Tokaj Város Önkormányzata.
 Műhelytitkok és épületséták: jön a Műtárgyak Éjszakája

Műhelytitkok és épületséták: jön a Műtárgyak Éjszakája  

Hetven fővárosi helyszínen, több mint 100 programmal rendezik a IX. Műtárgyak Éjszakája Fesztivált.
Kutyás örökbefogadó nap Budán

Kutyás örökbefogadó nap Budán 

A FogadjÖrökbe Alapítvány ismét örökbefogadó napot és közönségtalálkozót tart.
A CNN is beszámolt a hétvégi budapesti kutyás fesztiválról

A CNN is beszámolt a hétvégi budapesti kutyás fesztiválról 

Több száz tacskó és gazdi gyűlt össze a Városligetben.
Lengyelország több, mint Krakkó vagy Zakopane – kiállítás bizonyítja Budapesten

Lengyelország több, mint Krakkó vagy Zakopane – kiállítás bizonyítja Budapesten  

Kiállítás, amely megmutatja, milyen fejlődési irányokat képviselhet egy ország, ha jó ötletek, elkötelezett emberek és megfelelő támogatás találkoznak egymással.
Hamarosan Anna Peter Breton kiállítása a Bródy House-ban

Hamarosan Anna Peter Breton kiállítása a Bródy House-ban 

Május 10-én különleges akvarell kollekció mutatkozik be exkluzív kiállítási miliőben.
A turisztikai szaktárca vezetője elégedett a belföldi utazási kedvvel

A turisztikai szaktárca vezetője elégedett a belföldi utazási kedvvel 

Nagy Márton: húsvét után is tart az utazási láz.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.