Nemes feladat a magyar turizmusért dolgozni

Kinevezése után két héttel interjút adott lapunknak a Magyar Turizmus Zrt. új turisztikai vezérigazgató-helyettese, Glázer Tamás, aki úgy véli: elérkezett számára a megfelelő idő, hogy a nemzetközi versenyszférában és egyetemi oktatóként szerzett tudását a magyar turizmus szolgálatába állítsa.

A szakember, aki évek óta külföldön dolgozott, részben a szakmai kihívás, ahogy ő mondja, az „adrenalin” miatt, részben családi okok miatt vállalta el a felkérést a marketingszervezet turisztikai területének vezetésére. Ugyanakkor kulcsfontosságúnak tartja, hogy magyarként hazájában hasznosítsa a külföldön a legjobb iskolákban és munkahelyeken elsajátított szakmai ismereteket. „Hiszem azt, hogy rengeteg érték van a magyar turizmusban” – vallja, majd hozzáteszi: „Nemes feladat nemes célért dolgozni”.

Kérdésünkre elmondta, hogy a konkrét teendők kijelölése előtt szeretné alaposan megismerni a szervezet működését és a munkatársak feladatait. Külföldön szerzett tapasztalatait, valamint az ott elsajátított vállalati kultúrát és menedzsment szemléletet is alkalmazni kívánja munkája során. A Magyar Turizmus Zrt. néhány évvel ezelőtti átalakítása, illetve az Agrármarketing Centrum beolvasztása óta két vezérigazgató-helyettes dolgozik a társaságnál dr. Faragó Péter vezérigazgató irányítása alatt.

A szervezeti felépítéssel kapcsolatos kérdésemre így reagál Glázer Tamás: „Faragó Péterrel jól kiegészítjük egymást, a szakmai célokat közösen alakítjuk ki”. A vezérigazgató-helyettes a bemutatkozó beszélgetés során elmondta: célja, hogy a társaság munkája révén a nemzeti turizmusmarketing és a marketingkommunikáció hatékonyabbá és az eddigieknél is „láthatóbbá” váljon, maximálisan kihasználva a rendelkezésre álló lehetőségeket. Hogy tervez-e személyi változásokat, arra így válaszol: „Nagyon jó kollégákkal vagyok körülvéve, mind szakmailag felkészült emberek, akik követik a piaci változásokat.”

Az ágazat állami támogatottságával kapcsolatban is pozitív a véleménye: „Mindenki elismeri a hazai turizmus teljesítményét. Négy éve töretlenül fejlődik az ágazat, és szerencsére én ebbe a helyzetbe kerültem bele. Úgy vélem, eddig is mindenki, aki a turizmussal kapcsolatban áll, itt a társaságnál, illetve az államigazgatásban, minden tőle telhetőt megtett a magyar turizmus fejlődése érdekében. A szakmai szervezetekkel is szoros az együttműködésünk. Erre építeni fogok a jövőben is, hiszen ők rendelkeznek mindig a legfrissebb piaci információkkal, tőlük tudhatjuk, mi a szolgáltatók álláspontja egy-egy szakmai kérdésről.” Glázer Tamás megígérte, hogy szeptemberben részletesebben is kifejti szakmai elképzeléseit olvasóinknak.

Pályakép

Glázer Tamás 2000-ben szerzett kereskedelmi szakos közgazdász diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karán, majd 2008-ban turizmus szakos egyetemi szakközgazdász diplomát a Corvinus Egyetemen. Szaktudását hazai és külföldi (Egyesült Királyság, Írország, Spanyolország, Hollandia) tréningek és tanfolyamok segítségével is gyarapította többek között kommunikáció, értékesítés, krízismanagement, munkaerő gazdálkodás, marketing-kutatás és minőségmenedzsment témakörökben.

Huzamosabb ideig élt Spanyolországban, Nagy-Britanniában és Hollandiában. Eddigi pályafutása során többek között szállodai és vendéglátó-ipari vállalkozásoknál (Kárpátia Étterem, Hotel Fagus, Thermal Hotel Visegrád, Thyme Kitchen), töltött be vezető pozíciókat, elsősorban értékesítési és marketing területen.

Mostani kinevezéséig az InterContinental Hotels Group PLC szállodavállalathoz kapcsolódó teljes körű minőségmenedzsment feladatokkal foglalkozott. Szakmai tudását és tapasztalatait az oktatásban is kamatoztatja: a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint a Miskolci Egyetem oktatója. Angolul, németül és spanyolul beszél.


Rekordszámú résztvevő a LIDL Balaton-átúszáson

Rekordszámú résztvevő a LIDL Balaton-átúszáson 

A Balaton-átúszás 5,2 km-es távján 10500-an vágnak majd neki, hogy Révfülöpről átússzanak Balatonboglárra.
Ízek, illatok, zongora, Balaton

Ízek, illatok, zongora, Balaton 

Nem minden nap láthatunk olyan zongorát a balatoni utcákon, amelyet külön biztonsági szakemberek őriznek.
Fiatal vitorlázók és liberázás Balatonfüreden

Fiatal vitorlázók és liberázás Balatonfüreden 

Közel kétszáz, a Balaton térségében tanuló általános és középiskolás ismerkedhetett meg a vitorlázással három napon keresztül Balatonfüreden, a Kékszalag Portban.
Karikó Katalin Nobel-díját is kiállítják a Múzeumok Éjszakáján

Karikó Katalin Nobel-díját is kiállítják a Múzeumok Éjszakáján 

Van egy hely Budapesten, ahol a tudomány több száz éves öröksége, legendás történetek és modern kérdések találkoznak.
Kína üzleti világa és kultúrája Budapesten

Kína üzleti világa és kultúrája Budapesten 

Június 26–27-én Budapestre érkezik a China Brand Fair, Közép-Európa egyik legnagyobb kínai üzleti és kulturális rendezvénye.
Muzsikaszó csendült fel az ország több helyszínén

Muzsikaszó csendült fel az ország több helyszínén 

Mintegy 140 cigányzenekar szórakoztatta a magyar vendéglátóhelyek közönségét a Dankó Pista Emléknapon.
Panaszkodnak a Balaton zöld vízére

Panaszkodnak a Balaton zöld vízére 

Az összegyűlt algatömeg a szél keltette áramlások hatására gyorsan el is tűnhet, míg más tóterületeken akár meg is jelenhet.
Életmű-kiállítás Szipál Márton fotóiból

Életmű-kiállítás Szipál Márton fotóiból 

A tárlaton Hollywood magyar királyának műtermét is megidézik.
Magyar siker a nemzetközi ingatlanfejlesztési élvonalban

Magyar siker a nemzetközi ingatlanfejlesztési élvonalban  

A világ legjobb városrész-fejlesztése díjat nyerte el a Liget Budapest Projekt az ingatlanok Oscar-díjának is hívott megmérettetésen.
Rejtett veszély a Balaton déli oldalán

Rejtett veszély a Balaton déli oldalán 

A marásvonal mintegy 60 kilométer hosszú, víz alatti árok, amely Balatonkeresztúr és Balatonvilágos között található, jellemzően 500-1000 méterre a parttól.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.