A magyar csokoládémanufaktúra ezúttal a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és ezüstérmet nyert. A verseny jelentőségében a Michelin-csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez.
A chocoMe az első magyar vállalkozás, amely díjat nyert a világ egyik legjelentősebb csokoládészakmai versenyén.
A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak arra, hogy a legmagasabb piedesztálra emelje. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója Martin Christy , a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője – ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.
“A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon.” – így jellemezték a terméket az induláskor.
Forrás: Turizmus Online